VIRTUAALIHEVONEN
Ace v.d. Jam
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2, VVJ-I


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Ace v.d. Jam  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Ace  » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  06.10.2007  » Kasvattaja:  K Gård Jammies/Kati K.
 » Ikääntyminen:  Ikä (30 irl päivää = 1 virt. vuosi)  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  104cm  » Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 29.7.2008

» KANTAKIRJALAUSUNTO
19 + 22 + 17 + 18 = 76p. KTK-II
- Hyvä rotutyyppi
- Ryhdikäs
- Painunut selkä

» YLEISLAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 32p.
Kuvauspisteet: 30p.
Suku & Jälkeläiset: 40p.
Kisapisteet: 35p.
YHTEENSÄ: 137p., YLA2

» VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 17p.
Kisapisteet: 30p.
Vanhempien kilpailut: 10p.
Jälkeläisten kilpailut: 7p.
Lisäpisteet: 3p.
YHTEENSÄ: 67p., VVJ-I

~ Luonne

Ace on perinyt kummaltakin vanhemmaltaan runsaasti hyviä luonteenpiirteitä. Oria on helppo käsitellä, ja vaikka herrasta toki orimaisia piirteitäkin löytyy, niin yhteistyö Acen kanssa sujuu helposti.

Hoitaessa Ace yleensä pysyy melko rauhallisena karsinassaan, ja antaa hoitajan tehdä hommansa. Jos tallin melutaso kuitenkin nousee, voi ori hieman hermostua, ja hoitajan kannattaa silloin toimia hieman varovaisemmin. Kaikki perushoitoon kuuluvat asiat siis hoituvat yleisesti ottaen helposti, lukuunottamatta kavioiden puhdistusta. Ace arkailee kavioitaan, eikä varsinkaan vieraan ihmisen kanssa puhdistus tahdo sujua. Jo orin kavioista kiinni saanti on saavutus sinänsä, mutta niiden paikalla pito voi tuottaa huomattavasti ongelmia. Oman maltin pito on tärkeää, sillä ori oppii kyllä luottamaan kavioiden puhdistajaan ajan kuluessa. Varusteidenkaan laiton kanssa ei pitäisi olla ongelmia, ja pesukin sujuu yllättävän helposti. Tallissa ori käyttäytyy melko hyvin, tosin erilaiset ääntelyt näyttävät olevan orin lempipuuhaa. Tallissa kaikuukin usein sen hirnahtelut.

Valjakkoajo Acen kanssa on suhteellisen helppoa, mutta orin huonoina päivinä edes verkkainenkin eteneminen voi olla hyvinkin haastavaa. Hyvinä päivinä Ace vastaa helposti apuihin ja on reipas. Joskus tosin vauhtia löytyy liikaakin, ja pysähtyminen voi tuottaa ongelmia. Hankaluuksia voi myös tulla jos Ace huomaa tamman lähettyvillä, silloin sitä ei saa keskittymään mihinkään muuhun. Muuten yhteistyö on usein saumatonta, mikä on palkittu mm. kisasijoituksilla valjakkoradoilla. Orin kanssa kisataan vaativassa ponivaljakossa, sillä kun keskittyminen on kohdallaan on ajo äärimmäisen tarkkaa ja onnistunutta. Keskittyessään annettuihin harjoituksiin on Ace myös haka shetlanniponitason kouluratsastuksessa, joskus tosin kouluradan suoritus menee pahemman kerran penkin alle, useimmiten ulkopuolisten häiritsevien tekijöiden aka. vieraiden tammojen takia. Maastoratsastus on Acen kanssa useimmiten rentouttava kokemus, kunhan valitsee reitin huolella, sillä esimerkiksi ohikiitävät autot saattavat laukaista orin säikyn puolen, ja silloin mennäänkin etenpään tuhatta ja sataa.

Tarhassa Ace keskittyy lähinnä kontaktien luontiin tammojen kanssa yli tarhojen aitojen, vaikka toistaiseksi se ei siihen ole vielä pystynyt. Lepäily on myös olennainen osa orin tarhatoimintaa, ja yleensä tarhasta haun jälkeen se puhkuu energiaa.

Kuljetustraileriin Acen saanti voi tuottaa hankaluuksia. Se on pienestä asti kammonnut kuljetusta, ja se kyllä arvaa mitä on tulossa trailerin nähdessään. Traileriin saannin jälkeen se osoittaa usein mieltään matkustuksesta, mutta matkan kuluessa se rauhoittuu. Ulos trailerista se tulee enemmän kuin mielellään.

Kisapaikalla Ace on kiinnostunut kaikesta hyörinästä sen ympärillä, ja se mielellään tutkisi paikkoja lähempääkin, joten ori aloittaa helposti rauhattomana steppailun. Tutun ihmisen läsnäolo auttaa sitä rauhoittumaan, ja yleensä kisaradalle päästessä se on unohtanut ympäröivän maailman ja osaa jo keskittyä esteisiin. Helposti kisamatkat päättyvätkin hyvään sijoitukseen, ja orin kehumisiin.

Ace käyttäytyy useimmiten kuin kuka tahansa muu hyväluonteinen ori, joka on tottunut vauhdikkaisiin tilanteisiin ja nopeaan menoon. Tämän orin kanssa ei koskaan ole tylsää, ja hyvä yhteistyökyky palkitsee kummankin, niin hevosen kuin ihmisen.

~ Sukutaulu

I CW Alhambra Royale
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-II, YLA1
II CW Cuba Libre III Rivulet's Winnie The Pooh
IIE Tuohimäen Meretic
IE CW J'adore Mocha
KTK-II, VVJ-I
IEI CW Downthe Island
KTK-III, YLA2, VVJ-I
IEE Nektarin Mokkapala
VVJ-III
E RN Cinderella
Ch
EI CRS Benjamin
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-III, VVJ-II
EII CW Snow Brigade
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, VVJ-I
EIE CRS Brunette
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, VVJ-II, AB
EE WF Lady Hawaii
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
EEI CW Sir Duke
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA1
EEE Hubertuksen Never An Absolution
VIR MVA Ch, KTK-II

~ Jälkeläiset

s. 28.11.2007 t. Nanda v.d. Jam (e. Flash's Ciara)
s. 01.01.2008 t. Sera v.d. Jam (e. CRS Gabriella)
s. 24.08.2008 t. Queen of Hearts Dei (e. Veronique FK)
s. 19.02.2009 t. Diva Dot Dei (e. Electric Witchland SIN)
s. 02.03.2009 o. King of Swing Dei (e. Electric Witchland SIN)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!