VIRTUAALIHEVONEN
Dante Dei
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi Dante Dei  » Väri:  Musta
 » Lempinimi:  Dante » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  10.12.2007  » Kasvattaja:  Virtuaalitalli Dei/Leandra.
 » Ikääntyminen:  Ikä 40 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo ja kouluratsastus
 » Säkäkorkeus:  97 cm  » Koulutus:  Noviisien ponivaljakko, He C

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 10.06.2008

» KANTAKIRJALAUSUNTO
17 + 23 + 18 + 16 = 74p. KTK-II
- Alakaulainen
- Massiivinen
- Tuhdissa kunnossa

» YLEISLAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 29p.
Kuvauspisteet: 32p.
Suku & Jälkeläiset: 38p.
Kisapisteet: 35p.
YHTEENSÄ: 134p., YLA2

~ Luonne

Dante on jo varsasta asti ollut hyvin energinen, sellainen "aina vauhdissa" ori. Dantea tapaa harvemmin mököttämässä paikallaan useampaa tuntia (lepohetkiä tietysti on), vaan mustan karvakasan voi nähdä viipottamassa milloin missäkin. Orin varsinainen bravuurilaji on karsinasta karkailu; Jos hoitaja on vähänkään huolimaton ja jättää oven karsinaan astuessaan vähänkään auki niin Dante on jo menossa käytävälle mikäli sitä ei ole sidottu kiinni. Karsinassa Dante ei pahemmin kyttäile muun tallin tapahtumia, mutta kuullessaan karsinan oven avautuvan se sinkoaa nopealla vauhdilla tervehtimään tulijaa ja kerjäämään makupaloja.

Dantea on pienestä varsasta asti käsitelty paljon ja se on jo tottunut ihmisvilinään. Välillä se intoutuu testaamaan ihmisten kärsivällisyyttä, mutta ymmärtää rajansa kuitenkin melko nopeasti. Yleensä Danten hoidossa ei ole mitään sen kummallisempaa kuin muidenkaan hevosten perushoidossa, kunhan vain muistaa ponin karsinasta karkailuvillityksen. Joskus ori ottaa hiukan happamasti riimun päähänsä, mutta sen suhteellisen pienen koon takia hoitaja saa sen näppärästi sujautettua ponin päähän sen pään nostelusta huolimatta. Dante tuppaa myös yleensä testaamaan riimunarun solmun kestävyyttä, joten solmu on tehtävä huolella. Harjaillessa ori on yllättävän rauhallinen, eikä järjestä mitään extrashow'ta. Kavioiden noston kanssa Dantella ei ole tapana pelleillä, mutta mikäli riimunaru on hiukankin pidempi ori saattaa huvin vuoksi tökkiä turvallaan kaivoidenpuhdistajan selkää, näykkimään se ei kuitenkaan ryhdy. Varusteita Dante ei tahallaan välttele, mutta varsinkin valjakkovaunua kiinnittäessä se voi olla malttamaton ja tarkoituksettomasti vaikeuttaa valjastajien työtä. Kouluratsastusta varten orin varustaminen ei myöskään ole ongelmallista, suitsiessa Dante voi hetken vastustella kuolaimia, mutta varmalla ottella ja päättäväisellä asenteella ne saa nopeasti orin suuhun eikä se yritä niitä enää sen jälkeen pudottaa.

Danten mielipuuhaa on laukkaaminen, ja se laukkaisi mielellään aina niin kovaa kuin vain sen pienistä kavioista pääsee. Ratsastaja voi vauhdikkaimpien spurttien aikana joutua käyttämään koviakin pidätteitä ennen kuin ori tajuaa ettei se voi jatkaa laukkaamista aina vain. Dantelle on annettava selkeät avut ja pidätteet ennen kuin se täysin ymmärtää mitä siltä haetaan takaa, tämä pätee niin kouluratsastukseen kuin valjakkoajoonkin. Epäselvistä avuista se vain hämmentyy ja silloin tulos on harvemmin toivottu. Dantella ei ole tapana kiemurella pahemmin eikä sitä useimmiten kiinnosta muu kuin rastastajan/ohjastajan käskyt joten kentän ulkopuoliset tapahtumat ori jättää oman onnensa nojaan ja yrittää kuunnella paremmin ratsastajaa/ohjastajaa. Dante pyrkii hyvin eteen, ja vastaa selkeisiin suht nopeasti. Kunnon harjoittelu on sen kanssa kuitenkin tärkeintä, useamman toiston jälkeen ori pääsee usein paremmin jyvälle mitä siltä haetaan. Askellajien vaihdossa Dante on erityisen haka, tosin kuten edellä jo on mainittu, laukan pidätteet on oltava selkeät. Maastolenkille lähtiessä ratsastajan tulee tosiaan tietää miten orin saa pysäytettyä, vaikka muuten Dante onkin maastoratsuna ihan toimiva. Ori hyppää pienien esteiden yli, mutta ojia ja suuria vesilammikoita se karttaa. Hiekkatiellä laukattujen pätkienn jälkeen pikkuponin koko olemus hehkuu innosta ja tyytyväisyydestä.

Taluttaessa Dante pyrkii viemään taluttajaa, eikä toisin päin. Raipan näyttämisellä ja tiukalla otteella ori pysyy kuitenkin hallinnassa, eikä se ole muutamaa kertaa lukuunottamatta koskaan yrittänyt tosissaan jyrätä taluttajaa, useimmiten ori vain härnää. Tammojen (tai vaihtoehtoisesti houkuttavan näköisen ruohomättään) lähettyvillä Dante virkistyy huomattavasti, ja testaa miten paljon taluttaja antaa myöden. Pientä näytösmäistä steppailua on myös havaittu. Pystyyn Dante ei ole koskaan hypännyt, eikä se koskaan yritä monottaa taluttajaa. Näyttelyissä Dante on valmisteltava huolella ennen kehään menoa, sen ravi on helposti tikittävää ja jännittynyttä jos se ei ole saanut ravata tarpeeksi monta pätkää ennen koitosta. Tallin käytävällä ori kävelee varsin ripeästi eteenpäin, mutta tammojen karsinoita ohittaessa se alkaa helposti esittelemään hirnuntakykyjään.

Tarhassa Dante on useimmiten jonkin toisen orin seurana, eikä tähän mennessä siitä ole koitunut mitään ongelmaa. Orilla on tapana pitää oma tilansa, ja muut ponit ovat jo oppineet kunnioittamaan sen asettamia rajoja. Täysin "lonesome rider" se ei kuitenkaan ole, muutaman tutuimman orin se päästää lähelleen ja suostuu jopa pienesti kisailemaan niiden kanssa.

~ Sukutaulu

I Danes v. Missway
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III
II Vaapukan Chover
Champion
III Choo-Choo
IIE Vemilla
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2
IE Danise v. Raad
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II, YLA2
IEI Kenai v. Raad
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA2
IEE CW Halifax
VIR MVA Ch
E Lacrisia Ulrika
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, YLA1
EI CW Balmyard
YLA1
EII CW Sugar Ray
VIR MVA Ch, KTK-II
EIE CW Glory Box
EE CW Almond Joy
YLA3
EEI Faithful Ghost
VIR MVA Ch, KTK-II
EEE Viljamäen Ärla

~ Jälkeläiset

s. 29.05.2008 o. Darcy Dei (e. CW She Spider)
s. 29.07.2008 o. Warlike Feel Dei (e. CW O Pamela)
s. 01.08.2008 t. La Divina Dei (e. CRS Penelope)
s. 22.02.2009 o. Dandelion Dei (e. Acacia v.d. Jam)
s. 26.02.2009 t. Drama Dei (e. Nanda v.d. Jam)
Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!