VIRTUAALIHEVONEN
Edenelle RafaelloSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

Perustiedot

 » Virallinen nimi: Edenelle Rafaello  » Väri:  Rautias
 » Lempinimi:  Elmo » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  15.02.2007  » Kasvattaja:  Edenelle Ponies
 » Ikääntyminen:  Ikä (40 irl päivää = 1 virt. vuosi)  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  100 cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

Luonne

Elmo on enimmäkseen hyvinkäyttäytyvä ja tottelevainen ori. Ajoittain se on myös hyvin utelias ja vilkas jolloin sen kanssa voi hieman turhautua, mutta useimmiten Elmon kanssa on helppo toimia yhdessä.

Karsinan oven avatessa Elmolla on tapana tulla heti tekemään lähempää tuttavuutta tulijan kanssa, ja joskus se tuntuu oikein kerjäävän rapsutuksia. Hoitaessa Elmo yleensä tuijottaa tylsistyneenä eteen ja antaa hoitajan puuhailla mielinmäärin. Sitä ei kavioiden puhdistus tai harjan selvitys voisi vähempää kiinnostaa, saatika hoitajan kiusaaminen. Joskus Elmo voi kyllä ruveta seuralliseksi ja kihnuttaa itseään hoitajaa vasten, mutta useimmiten se seisoo rauhallisesti paikallaan. Vesisuihkulla pesusta Elmo tuntuu tekevän maailman isoimman hirviön, mutta sienellä ja ämpärillä homma sujuu paremmin. Elmo voi valjastaessa hieman hermostua, sen mielestä vaunut tulisi saada perään heti, eikä niitä remmejä tulisi kiristää kovinkaan kauaa. Toisen ihmisen rauhoitellessa Elmoa ja toisen laittaessa vaunuja kiinni homma toimii parhaiten.

Valjakkoajo on ehdottomasti Elmolle parhaiten sopiva urheilumuoto. Vaikka menohaluja löytyy, niin keskittyminenkin on usein huippulaatua. Halutessaan Elmo kuuntelee ajajan ohjeita täydellisesti, mutta joskus vauhdin hurma tekee sen hitusen piittaamattomaksi. Myös pieni hermoilu kesken suorituksen on Elmolle tyypillistä. Elmo haluaisi olla jo suoriutunut tehtävistä kokeiden puolivälissä ja vain tiukka ohjastaja saa sen keskittymisen parhaimmilleen. Valjakkoajon lisäksi Elmolla ratsastetaan myös säännöllisesti, vaikka sillä ei ratsastuslajeissa kisatakaan. Lyhyet maastoretket illan hämärtyessä ovat mukavaa vaihtelua niin ponin että omistajankin mielestä. Luonnossa liikkuessa Elmo on huomattavan virkeä ja innostunut, ja muutama pieni luonnonestekin on ponin toimesta tullut hypättyä.

Vieraiden ihmisten seurassa Elmo on hieman varautunut ja esittää isompaa oria kuin oikeastaan onkaan mutta ainakaan eläinlääkärin tai kengittäjän toimia sen "esiintyminen" ei juurikaan ole haitannut. Vieraiden hevosten ollessa lähettyvillä Elmo saattaa hieman uhitella, joskus se tekee sitä myös tallin muille oreille. Tarhassa Elmo voi hiukan huudellakin ohikulkeville ihmisille ja hevosille, mutta karsinassa se ei juuri ala huutamaan, korkeintaan hiukan laiskasti hörisee tallissa liikkuville.

Sukutaulu

I Mr. Darcy II Slow Chemical III Little Daemon JW
IIE Orchid JW
IE Miss Orange IEI Toy Soldier JW
IEE Tara Of The Island
E Hiirenkorvan Rianna
VVJ-III, KRJ-III
EI Winnicot SWE EII Edward IV
EIE Amelie's Violin
EE Kathrina of Brienwood
VVJ-I
EEI Lucius of Ingelwood
EEE Camilla of Brienwood

Jälkeläiset

s. 12.07.2008 o. Vaapukan Veemil (e. CW Vogue)
s. 17.01.2009 o. Isildur Dei (e. Ibis Dei)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!