In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Ward's Simbelmynë
VIR MVA Ch, YLA2


s. 16.4.2009 - k. 16.12.2011 20-vuotiaana


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 »Virallinen Nimi Ward's Simbelmynë  »Väri:  Musta
 »Lempinimi:  Belle »Merkit:  -
 »Rotu:  Shetlanninponi »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  16.4.2009  »Kasvattaja:  Ward Family (GBR)
 »Ikääntyminen:  Ikä 50 irl päivää = 1 virt. vuosi  »Painotus:  Valjakkoajo
 »Säkäkorkeus:  97cm  »Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 03.05.2010

Yleislaatuarvostelu:
36 + 33 + 9 + 35 = 113p / YLA2

~ Luonne

Belle on ihan hurjan kiltti shettistamma! Sitä saa paijata ja hoitaa mielin määrin, ja Belle vain hirnahtelee innoissaan ihmisten pyöriessä sen ympärillä. Tallissa Belle saattaa joskus innostua hirnumaan, mutta muuten sen karsinasta löytää suloisen ja kiltin ponin. Tämä tamma on ehdottomasti yksi kilteimmistä shetlanninponeista jonka olen tavannut, tähän päivään mennessä se ei ole muutamaa pientä tempausta lukuunottamatta keksinyt mitään kikkailuja tai aiheuttanut harmaita hiuksia omistajalleen.

Tämän ponin hoitaminen ei voisi helpommaksi muuttua, mitä nyt joskus Belle kesken hoitamisen hiukan hirnuu kun sen mielestä sitä pitäisi rapsuttaa vielä vähän lisää. Pieninkin tallityttö pärjää hyvin Bellen kanssa. Tamman kaviot nousevat pyynnöstä ja se osaa nostaa yhden noston jälkeen seuraavan jalan valmiiksi ylös. Harjaaminen on Bellen mielestä ihmisten paras ajanviettotapa, ja kunnon harjauksen jälkeen tammasta näkee että se nauttii olostaan. Valjakkovarusteiden laitto tammalle on helppoa, mitä nyt joskus se intoutuu vähän steppailemaan valjakon remmejä kiristäessä, tosin se loppuu kunhan varustaja vain komentaa tiukasti. Vaikka valjakkovarusteiden laitto ei sinänsä ole vaikeaa, Belle voi joskus joskus hiukan säikähtää "yllättäen" perään ilmestyviä vaunuja ja hiukan liikuskella hermostuneena. Samoin tammalla on pahana tapana kyhnyttämään päätään varustajan olkaan hankaloittaen puuhaa tietämättään ja pahaa tarkoittamattaan.

Bellen ajaminen ei oikeastaan ole vaikeaa, kiltti poni kun se on, siltä vain täytyy osata vaatia asioita ja kunnolla suorittamista. Varsinaisesti laiskottelemisesta ei ole kyse, Bellelle apujen täytyy vain olla selkeät jotta se tietää mitä tehdä. Se ei juuri mene sekaisin heikoista avuista, silloin se vain yleensä jatkaa kävelyä eteenpäin. Valjakkoajossa hauskinta on niin ajajan kuin poninkin mielestä vauhti, tässä lajissa Belle tekee oikein kunnon vauhtispurtteja, tosin tarkkuuden ja huolellisuuden kustannuksella. Belle ei ole täysi automaatti, mutta kiltti ja kiva. Ei ihme että Bellen liikutuksesta on aina pienet kiistat meneillään oikean kokoisten avustavien talliapulaisten kesken.

Tarhassa Belle viihtyy mieluusti muiden ponitammojen joukossa, se on kiintynyt varsinkin muutamaan tammaan. Belle tutkii kyllä muidenkin puuhia, mutta lauman "ydinporukkaa" se seuraa kuin lammas. Bellessä on myös huomattu hyvin äidillisiä piirteitä, sen näkee usein katselevan tuimasti varsojen perään, myös muidenkin kuin omien. Omista varsoistaan Belle huolehtii esimerkillisesti, joskin hiukan omistavasti. Tiettyjen ihmisten se antaa kyllä tehdä tuttavuutta jälkeläistensä kanssa, mutta auta armias jos eläinlääkäri tai joku muu vähän vieraampi henkilö lähestyy sen pienokaista. Silloin alkaa pienoinen huutoshow, jonka Belle kyllä lopettaa kun tajuaa että se ei huudollaan saa ihmisiä pois, ja tyytyy vain tuijottamaan ihmisiä hyvin puolustavaisesti.

~ Sukutaulu

I Mister Marshall II Sir Hocus Pocus III Toby's Theobold
IIE Samandra of Maywood
IE Twinkle Star IEI Tik-Tok of Noland
IEE Marygold Yoop
E Queen Melua EI Ernest v. Defoe EII Sunburst JJ
EIE Serpent's Bonney
EE Little Miss Freckles EEI Captain Zumbo
EEE Abbylane's Windsong

~ Jälkeläiset

s. 07.03.2010 t. Siobhan Dei (i. Seamus v. Chetwood) VIR MVA Ch
s. 09.07.2010 o. Riddle In The Dark Dei (i. Riot Empire)
s. 18.09.2010 t. Odette Odile Dei (i. Lycos Merlin)
s. 07.03.2011 t. Cinderbella Dei (i. Maurice)
s. 22.05.2011 o. Champ19n Dei (i. Nani)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!