In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Blueberry Hop
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2

s. 16.3.2009 - k. 25.6.2014 19-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Blueberry Hop  » Väri:  Musta
 » Lempinimi:  Mustikka, Musti » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra VRL-01057
 » Sukupuoli:  Tamma  » Kasvattaja:  Andrew Hopton (GBR)
 » Syntynyt:  16.3.2009  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  100cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-palkinto myönnetty 24.02.2010

Ponikantakirja:
22 + 20 + 22 + 21 = 85 p, KTK-I
- Erinomaiset tyypit
- Lyhyt paksu kaula
- Erinomainen runko ja takaosa
- Hyväasentoiset jalat.

Yleislaatuarvostelu:
35 + 34 + 9 + 35 = 113p / YLA2

~ Luonne

Ennen kuin kävimme Mustikkaa katsomassa ja hakemassa Deihin olimme nähneet vain muutaman hieman epämääräisen kuvan kauniskatseisesta ponista ja luonnekuvauksen maailman kilteimmästä ponista. Naureskelimme hevosmyynnissä perinteiselle markkinoinnille, mutta lopulta totuus oli jopa mainoskikkoja ihmeellisempää: ulkonäöltään Mustikka on aivan täysi kymppi ja luonteeltaan ehdottomasti mukavimpia poneja koko hevosurani aikana.

Mustikka on virkistävää vaihtelua tallin monien itsepäisten shetlanninponien joukossa, se on ystävällinen, hyväkäytöksinen, nöyrä ja äärettömän ihmisrakas. Tavallisesti Mustikka tulee korvat hörössä tervehtimään tulijoita niin karsinassa kuin tarhassakin tai seisoo kuuliaisesti paikallaan kun hoitaja puuhailee ympärillä. Mustikkaa joutuu harvemmin komentamaan, jollain käsittämättömällä tavalla se tuntuu aavistavan etukäteen mitä ihminen siltä haluaa. Vaikka Mustikka onkin juuri luonteensa (ja kaiketi suloisella ulkonäölläkin on vaikutusta asiaan) takia yksi tallin suosituimmista ja rapsutelluimmista poneista, ei sen lempeä luonne miellytä aina kaikkia; Eräs tallityttömme totesikin naureskellen yhtenä päivänä haettuaan Mustikan tarhasta: "Mitä järkeä on omistaa shetlanninponi jos sitä ei saa edes vähän jahdata ennen kiinniottoa?" On Mustikalla toki huonojakin päiviä, jolloin se voi hiukan hangoitella joissakin toimissa vastaan, mutta yleensä sen kuuliaisuus ottaa vallaan kun tammaa hiukan komentaa.

Hoitaessa Mustikka on oikea päivänpaiste, se seisoo karsinassa nätisti paikoillaan vaikka olisi irti ja seurailee hyväntuulisen oloisena hoitajan puuhia. Mustikalla olisi helppo aivan aloittelijankin kokeilla hoitamista, tamma kun ei tunnu hätkähtävän vaikka harjausotteet eivät olisikaan ammattimaiset tai kaviokoukku ei olisi ihan oikein päin kädessä. Ihan mitä tahansa Mustikka ei tietenkään siedä, mutta sitä ei hoitohetken venähtäminenkään juuri näytä harmittavan, paitsi vähän huonompina päivinä, jolloin sen kärsivällisyys voi olla vähän koetuksella. Tällöinkin tamman protestit näkyvät lähinnä muutamina edes-takaisin askelina karsinassa. Mustikan pienet jalat nousevat, jos nyt ei ihan äänen voimalla tai pyytämättä, niin helposti kevyellä otteella jalasta. Mustikan luonteen huomioonottaessa olisi varmasti vuosisadan yllätys jos sen kavioita ei saisi nopeasti putsattua, joten mikäli tällainen tilanne tulee vastaan kannattaa tilata ambulanssi etukäteen järkyttynyttä Leandraa varten ennen kuin kertoo tälle tapahtuneesta.

Kun Mustikalle ensimmäistä kertaa ajettiin kunnolla valjakolla jouduimme jännittämään jonkin verran tamman suhtautumista kärryihin, se jämähti paikoilleen kaikesta ohjasajostaharjoittelusta huolimatta ja tuntui olevan epävarma mitä siltä haluttiin. Muutaman kärryharjoituskerran jälkeen huolemme alkoivat väistyä ja Mustikasta kuoriutui peräti vaikean tason valjakkoponi. Kuuliaisena ja miellyttämisenhaluisena ponina Mustikka on hyvin miellyttävä ajettava, eikä sen keskittymiskyvyssä ole juuri puutteita. Mustikka oppii nopeasti uusia asioita, eikä se tunnu turhautuvan vanhojakaan treenatessa. Erityisesti Mustikka tuntuu nauttivan vauhdista, sen ilme on hellyyttävä kun se pääsee spurttailemaan valjakkokärryt perässään.

Kilpailutilanteissa Mustikka on hieman jännittävää sorttia, varsinkin uuteen paikkaan ja kaikkeen kisatapahtuman hälinään saapuessa tamma on aina hieman hädissään ja leimautuu vahvemmin tuttuihin ihmisiin. Kisapaikoille onkin hyvä saapua hyvissä ajoin, jotta tamma saisi rentoutua omaan tahtiinsa, jolloin kisapaikan jännittävyydellä ei juuri ole vaikutusta Mustikan kisasuoritukseen. Kunnollista lämmittelyä ei kuitenkaan pidä unohtaa, Mustikan saa parhaiten rentoutumaan kärryt perässään, jolloin se yleensä unohtaa kaiken muun ja keskittyy ajajan käskyihin.

Tarhassa Mustikasta kuoriutuu yllättäen touhottaja, joka rauhoittuu täysi vain keskikesän kuumimmilla helteillä. Pienen ponin tarhaa katsellessa sen näkee usein ravailevan ympäri tarhaa ja heittävän pieniä pukkeja tai piehtaroimassa. Monesti Mustikka myös seurailee pirteänä tallipihan tapahtumia tarhan portilta odottaen ohikulkevilta ihmisiltä rapsutuksia.

Mustikka on heti talliin tulonsa jälkeen ollut ehdottomasti hyvinkäyttäytyvimpiä ponejamme (sitä ensimmäisen päivän karkureissua EI ikinä tapahtunut, tai ainakaan siitä ei ulkopuolisille kerrota...), eikä ole ihme, että joskus pienellä ponilla olisi useampikin hoivailija jonossa. Onneksi Mustikalla kuitenkin riittää kärsivällisyyttä kaikkia maailman rapsuttelijoita kohtaan.

~ Sukutaulu

I Tedwin of Oasis II Jack O'Double III Dragonfly of Merrywide
IIE Golden Naranja
IE Bridgewood's Melly IEI Domino
IEE Sunny Savannah
E Hollow's Ginger EI Alexander G EII Lysander
EIE Zig Zag Zelena
EE Pennylane's Pearl EEI Halo of Creek
EEE Wood's Aura

~ Jälkeläiset

s. 20.02.2010. o. Cranberry Rock Dei (i. Lycos Merlin) VIR MVA Ch, KTK-III
s. 01.07.2010. t. Sea Buckthorn Dei (i. Seamus v. Chetwood)
s. 01.12.2010. t. Dryad Dei (i. Thief of Bouncewoods) KTK-III
s. 15.03.2011. t. Bonnie And Shy Dei (i. Riot Empire)
s. 07.07.2011. o. Bad Seed Dei (i. Nani)
s. 13.05.2012. o. Briar Rose Dei (i. Lycos Merlin)
s. 12.01.2014. o. Blueberry Blood Dei (i. Donte v.d. Zambo)
s. 15.05.2014. t. Berryqueen Dei (i. Bootleg Pirate)
s. 20.06.2014. t. Berries & Queens Dei (i. Rafael Empire)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!