In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Autumn Fall
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2


s. 2.4.2009 - k. 11.12.2011 20-vuotiaana


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Autumn Fall  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Nala » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  2.4.2009  » Kasvattaja:  Melanie Longwood (GBR)
 » Kuollut:  11.12.2011  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  99cm  » Koulutus:  Noviisi ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-palkinto myönnetty 14.04.2010.

Ponikantakirja:
19 + 22 + 17 + 19 = 77 p, KTK-II
- Ahdas päänliittymä, lyhyt kaula
- Tiivis runko, hyväasentoiset jalat

Yleislaatuarvostelu:
37 + 34 + 10 + 35 = 116p / YLA2

~ Luonne

Nalalle kutsumanimeä mietittäessämme emme ollenkaan tajunneet miten hyvin Nalan luonne itseasiassa vastaa Leijonakuninkaan Nala-leijonaa sillä tamma on perusluonteeltaan päättäväinen ja rohkea, se ei pelkää tarttua uusiin haasteisiin! Tammamaisia piirteitä Nalasta löytyy myös enemmän kuin monista tallimme poneista yhteensä, mutta nämä ominaisuudet yhdistettynä tekevät Nalasta mielenkiintoisen ponipersoonan.

Nalan omantunnonarvo on korkealla ja sen myös huomaa, sillä se ei ole todellakaan tallin helpoiten käsiteltävä tamma. Sillä on selkeästi oma tahto ja joinain päivinä Nala ei millään haluaisi tehdä niinkuin ihminen käskee ja sen kanssa saakin olla tiukkana, ettei päivittäiset askareet mene ihan yhden tamman hömpöstyksien takia pilalle. Ilkeä Nala ei silti ole, muutamaa uhmaikäkokeilua lukuunottamatta se ei ole näykkinyt tai yrittänyt potkaista ihmisiä vaan satunnainen kiukuttelu on sen tapa kokeilla josko Hänen Korkeutensa saisi tällä kertaa hassutettua ihmisiä.

Hoitaessa Nalaa ei välttämättä tarvitse laittaa karsinaan tai käytävälle kiinni, se osaa teoriassa käyttäytyä hoitotoimenpiteiden ajan hyvin. Hyvin harvoin se saattaa jo karsinaan tultaessa luimia, jolloin kannattaa laittaa tamma ihan varmuuden vuoksi heti kiinni ettei se saa mitään suurempia ideoita, kuten karkausyritys puoliavonaisesta oviaukosta. Nalalle sen harjaus on selkeästi se osa perushoidosta josta tamma oikeasti nauttii, jos hoitaja vain hipaisee harjalla ja siirtyy putsaamaan kavioita näyttää ponitamma vähän surkealta, ihan kuin se loukkaantuisi siitä, ettei sitä harjata tai puunata säihkyväksi. Kavioiden noston kanssa Nalalla on välillä tapana kokeilla hoitajan kanttia ja venkoilla varsinkin jos sen jalasta ei tajua ottaa heti aluksi kunnon otetta. Kunhan Nalan jalan saa ylös kyllästyy se yleensä testailuun ja antaa hoitajan puhdistaa kaviot huolella. Valjastuksen aikana Nala muuttuu kuin silmissä, sen ilme muuttuu hyvin itsetietoiseksi ja ylpeäksi, se tietää pääsevänsä pian loistamaan valjakkoharjoituksiin. Kaiketi sen takia tamman valjastamisessa ei ikinä ole ollut ainuttakaan ongelmaa, Nala jaksaa seistä rauhallisesti paikallaan vaikka valjastajalla kestäisikin tavallista pidempään pohtia mikä remmi kuuluu mihinkin kohtaan.

Nala ei ole ehkä taidoiltaan se tallin paras valjakkoponi, mutta sen ilme on niin ylpeä ajettaessa, että se näyttää paljon vakuuttavammalta kuin miltä sen taitojen perusteella pitäisi näyttää. Nalan luonteen parhaat puolet tulevat esiin ajettaessa. Se on eteenpäinpyrkivä ja innokas, mutta muistaa kerrankin keskittyä myös siihen mitä ihminen siltä vaatii. Nalalla riittää aina energiaa ja innostusta valjakkoajoon oli sitten kyse uuden harjotteen tekemisestä tai jo tutumman hiomisesta kisoja varten. Kovin harvassa ovat ne päivät, jolloin tammaneitiä ei yhtään huvittaisi kipittää ympäri kenttää valjakko perässään tehden mitä ihminen käskee.

Tallin vakioeläinlääkärin kanssa Nalalla on jostain kumman syystä kehittynyt hyvä suhde. Se ei juuri yhtään pistä hantiin ikävimpienkään tutkimusten aikana. Sen sijaan kengittäjän tulon tamma kokee loukkauksena itselleen ja yrittää kaikin voimin vastustella kengitystä ja kavioiden huoltotoimenpiteitä.

Nalalla on vähän kaksiajakautunut suhde tallin muihin poneihin. Se on hyväksynyt muutaman tamman sydänystävikseen ja vaikka se tekeekin rohkeasti tuttavuutta myös muiden kanssa, se on selvästi sydänjuuriaan myöten loukkaantunut jos joku muu tamma viettää aikaa sen ystävien kanssa. Varsinaisesti ärhentelemään Nala ei muille ryhdy, mutta yrittää sen sijaan kiinnittää bestistensä huomion itseensä muiden ponien sijaan.

~ Sukutaulu

I Teutonic Devil II Daemon D III Destroyer of Penshaw
IIE Joy of Mirkhood
IE Azteca Sapphire IEI Typhon v.d. Joekswaart
IEE Artemisa
E Bennett's Love Letter EI Do It Duncan EII Herakles
EIE Cassandra's Aqualina
EE Volcania Dae EEI Cadmus of Graywood
EEE Atalanta Eishire

~ Jälkeläiset

s. 13.01.2010 t. Soviet Kitsch Dei (i. Riot Empire) VIR MVA Ch
s. 20.07.2010 t. Sunkiss Kiss Dei (i. Seamus v. Chetwood)
s. 03.02.2011 o. Malibou Juice Dei (i. Lycos Merlin)
s. 26.02.2011 o. Dastan Dei (i. Dentons Bablo)
s. 05.05.2011 t. Rioting Raspberry Dei (i. Riot Empire)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!