In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Nefertarin Gloria
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA3


s. 1.3.2006 - k. 14.12.2011 24-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Andrea K.


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Nefertarin Gloria  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Riia » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  1.3.2006  » Kasvattaja:  Chantelle/Nourbese Nefertari
 » Ikääntyminen:  Ikä 90 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Esteratsastus, valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  98cm  » Koulutus:  re 60cm, helppo valjakkoajo

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 28.10.2007.
YLA3, pistein 96 (33-27-20-16), myönnetty 21.04.2008

Ponikantakirja:
16 + 17 + 18 + 17 = 68 p, KTK-III
- Hyvä rakenne ja pään profiili
- Paksuhko kaula
- Erittäin hyvä kokonaisuus
- Tammaleima voisi olla selkeämpi
- Lyhyehkö kaula
- Ej epävarmat, supistumaa säärissä.

~ Luonne

Yleisesti Riia on hyvin vilkas ja eloisa poni. Se on reipas ja tottelevainen, ja hyvin mieltynyt meihin ihmisiin. Se on samalla hyvin huomionkipeä ja keksii välillä pieniä jekkuja jotta saisi mahdollisimman paljon huomiota. Ratsuna ja emänä se on kuitenkin hyvin huolellinen ja varma, ja soveltuukin siis loistavasti tallimme toiminta-tarkoituksiin. Tamma on mukavaa seuraa jos otat vaikkapa pienen kävelylenkin metsässä, sillä se osaa aina olla piristävä ja täynnä intoa. Ei siinä voi muuta kuin nauraa tamman temppuiluille, sillä se on niin uskomattoman suloinen innokkuudessaan.

Hoitaessa Riia on hieman levoton ja saattaa pyöriä ja hyöriä karsinassa. Jos hoitajalla kuitenkin on varmat otteet ja saa tamman kuriin ja rauhoittumaan, niin hoito sujuu mutkitta. Sen takia suosittelemmekin tammaa hoidettavaksi hieman kokeneemmille, tamma on nimittäin kova tuuppimaan ja tönimään ja astumaan jaloille, sellainen hökeltäjä kun on. Kavioiden putsauksesta tamma ei oikein pidä, mutta hieman luimistellen se kuitenkin nostaa kiltisti jalat. Varusteiden laitto ei tuota ongelmia, sillä tammalla ei ole tapana pullistella. Kuolaimet se ottaa kiltisti suuhun, kunhan niitä on ensin lämmitelty hetken käsien välissä. Ei missään nimessä kylmänä saa antaa, sillä siitä neiti hermostuu eikä vähään aikaan sitten avaakkaan sitä suutaan. Harjauksesta tamma pitää, kunhan sitä ei liikaa kutittele. Rivakoin vedoin siis. Letittäminen ja muu pieni puuhastelu on tamman mieleen, sillä sehän nauttii huomiosta. Mitä pidemmäksi jokainen hoitokerta venyy, sitä tyytyväisempi tamma on loppupäivän. Tamma arastelee hieman pintelien laittoa, mutta sekin onnistuu aina. Traileriin meno ei ole mikään ongelma, vaan se luonnistuu tammalta ilman mitään ongelmia. Liinassa juoksutuskin menee hyvin, tosin hieman turhankin mallikkaasti. Tamma taitaa tietää olevansa kaikkien katseiden keskipiste kun sitä juoksutetaan tallin pihalla. ;)

Ratsuna Riia on kuin unelma. Sen kanssa on todella mukavaa poiketa vaikkapa maastoon, sillä tamma on hyvin eloisa ja liikkuu reippaasti. Sillä on kuitenkin melko vahva tahto, joten ihan perheen pienimmille sitä ei anneta ratsuksi. Tammalla on melko lyhyt ja nykivä ravi, mutta laukka on kuin keinuhevosella ratsastaisi. Käynti pitkää ja rentoa. Tamma pitää esteistä kovasti, ja useimmiten ylittääkin ne kunnialla. Tosin kotikentällä saattaa keskittymiskyky herpaantua jos on liian kauan treenattu yhdellä kertaa, ja tamma heittää koko homman leikiksi. Eli treenin tulee olla lyhytkestoista mutta tehokasta, ja sitä tulee olla usein. Oli sitten lajina mikä tahansa. Kouluratsunakin Riia on mukava kaveri, mutta korkeintaan He B luokissa. Joskus saatetaan mennä He A:ta, mutta silloinkin yleensä vain kokeilumielessä tai koska toinen luokka johon pyrimme oli täynnä. Riialla kokoonsa nähden vahva selkä, mutta pyrimme kuitenkin siihen että ne jotka tammalla ratsastavat olisivat mahdollisen kevyitä.

Kisoissa Riia on melko hermostunut, mutta hermostuneisuutta lievittää yleensä kävelyttäminen ja kevyt hieronta. Lämmittelyradalla tamma hyppii ja pomppii ja ihmettelee kaikkea jännää. Jotenkin ihmeen kaupalla se osaa kuitenkin miltei aina keskittyä suoritukseensa päästyään kisaradalle. Päättäväinen ratsastaja selässään homma hoituu aina kunnialla. Suorituksen jälkeen Riia on aina hyvin ylpeä itsestään, ja HYVIN nälkäinen. :D

Historia: Riian löysin tuttavaltani Keski-Suomesta. Tamma oli vasta parin päivän ikäinen kun Anja soitti minulle ja pyysi minut katsomaan tammansa, Ainon uutta varsaa. Olin perillä kl. 20.00 illalla, joten oli jo melko pimeää. Anja johdatti minut pimeän pihan läpi sisään valaistuun talliin, jossa Aino ja varsa jo odottelivat. Varsa oli hyvin pörröinen ja unisen näköinen, ja tietysti minä ihastuin siihen heti. Sovimme Anjan kanssa että tammavarsa muuttaisi luokseni heti sen ollessa vieroitettavissa. Anja halusi ehdottomasti että varsan nimeksi tulee Gloria. Sovimme myös siitä että se saa kasvattajanimeni koska Anjalla ei ollut omaa. Elikkä näin liittyi pieni Nefertarin Gloria hevoskaartiini.

Luonne © Chantelle

~ Sukutaulu

I Louhimies LIOR II Antelin Saapikas III
IIE
IE AKS Kirkunat IEI
IEE
E Ainokainen LIOR EI Kustaa Aadolffi EII
EIE
EE Amaalia EEI
EEE

~ Sukuselvitys

Riian isä on upea kulomusta ori Louhimies LIOR. Tältä orilta löytyy sekä luonnetta että ulkonäköä. Massiivisen jäntevä olemuksensa hätkähdyttää katsojaa ja tekee vaikutuksen, samalla tavalla kuin ori tekee vaikutuksen myös estekentillä. Myös näyttelyitä on kierrelty ja poika pääsi orikantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla. Pienestä koostaan huolimatta se on loistava esteratsu ja onkin menestynyt luokissaan todella hyvin. Sijoituksia ja voittoja sillä on takanaan todella paljon ja esteratsastuslaatuarvostelussa se pääsi ensimmäiselle sijalle, ja pikkuhiljaa sen kisailuja ruvetaan vähentämään, ja eläkkeelle siirrytään kun siltä tuntuu. Oriilta löytyy viisi jälkeläistä.
Isänisä Antelin Saapikas oli persoonallinen ja ruunauksen jälkeen lempeä poika. Nuoremmalla iällä sillä astuttiin kolme tammaa, mutta turhan tulinen luontonsa johti ruunaukseen. Herra oli kisauransa aikaan estepainotteinen ja todella päättäväinen ratsu. Se kuoli 23 vuoden iässä.
Isänemä AKS Kirkunat on estepainotteinen jo eläkkeellä oleva reipas tamma. Sen kaunis ulkomuoto ja hieno luonne ovat poikineet paljon menestystä näyttelyistä ja se onkin kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Jälkeläisiä se sai aikanaan kuusi eikä enempää ole tulossa. Se viettää leppoisia eläkepäiviä Etelä-Karjalassa kasvattajansa luona.
Riian emä on todella kaunis tummanruunikko tamma Ainokainen LIOR joka on samalta kasvattajalta kuin Riian isä Louhimies LIOR, mutta eri sukulinjasta. Tämä tamma on lempeä mutta päättäväinen ja omaa mitä upeimman rakenteen. Ainokainen synnytti Riian melko nuorella iällä, joten se on itsekin vielä mitä parhaimmassa kisakunnossa ja viilettää täysillä niin este- kuin kouluradoillakin, monitaitoinen kun on. Tamma on menestynyt hyvin niin näyttelyissä kuin kisakentilläkin, mutta kantakirjaan sitä ei jostain syystä ole koskaan viety. Jälkeläisiä sillä on tällä hetkellä kolme, joista Riia on sen ensimmäinen.
Emänisä Kustaa Aadolffi on Ruotsista tuodun orin, Gustav Adolfin, ensimmäinen suomalainen jälkeläinen ja perinyt isänsä nimenkin. Se on vahvasti koulupainotteinen ja omaa oriiksi todella hienon luonteen sekä keskittymiskyvyn. Se on ruunamaisesta käytöksestään huolimatta päässyt myös tositoimiin ja jälkeläisiä sillä on yhdeksän. Ori on saanut kouluratsastuslaatuarvostelussa toisen palkinnon.
Emänemä Amaalia on näyttelyitä jonkinverran kiertänyt tummanpunaruunikko tamma, jonka sukua ei tunneta paljoakaan. Sen kanssa on kisattu kohtalaisesti ja astutettu kaksi kertaa, mutta kohtalaisen kisamenestyksen takia se on siirtynyt yksityiskäyttöön ja nykyistä olinsijaa ei tiedetä, luultavasti eläkeikäinen tällä hetkellä.

Sukuselvitys © Chantelle

~ Jälkeläiset

s. 01.06.2007 o. VIR MVA Ch Nefertarin Piña Colada (i. Nefertari's Buchepalos)
s. 24.08.2007 t. Nefertarin Helminauha (i. Cynton Desperado)
s. 04.05.2010 o. Roo Rebel Dei (i. Riot Empire)
s. 14.02.2010 t. Black Swan Dei (i. Seamus v. Chetwood)
s. 20.02.2010 t. Scarabé Dei (i. Jeremy v. Westwood)
s. 11.05.2011 t. Lilibet Dei (i. Rafael Empire)
s. 10.08.2011 t. Defying Gravity Dei (i. Lycos Merlin)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!