In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Riot Empire
VIR MVA Ch, KTK-II


s. 20.4.2009 - k. 14.12.2011 19-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Riot Empire  » Väri:  Punaruunikko
 » Lempinimi:  Rio » Merkit:  Herasilmä
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  20.4.2009  » Kasvattaja:  Empire Shetland Stud (GBR)
 » Kuollut:  14.12.2011  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  101cm  » Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-palkinto myönnetty 24.02.2010.

Ponikantakirja:
22 + 19 + 18 + 20 = 79 p, KTK-II
- Erittäin hyvät tyypit
- Ryhdikäs, alakaulaa
- Tiivis runko, erinomainen takaosa
- Hyväasentoiset jalat.

~ Luonne

Rio on monien ulottuvuuksien poni, sen kanssa yksikään päivä ei ole samanlainen. Toisena päivänä se on laiskaakin laiskempi perusshettis, toisinaan taas äärettömän pirteä ja jopa riehakas oripoika. Aamulla kun avaa karsinan ei voi koskaan tietää millainen päivä Riolla on. Jos ei muuta, niin ainakin yllätyksellisyyttä tämä ori tuo elämään! Vaihtelevasta mielialastaan huolimatta Rio ei ole ilkeä. Toki se saattaa keksiä tekevänsä karkureissun kohti tammalaitumia tai esittää hienoa ja mahtavaa ja pelotonta, mutta ihmistä se kuuntelee, tokin päivästä riippuen vähän vaihtelevasti. Pienen hömpsöttelyn jälkeen se kuitenkin taipuu ihmisten käsiteltäväksi.

Rion hoitamiseen kuluva aika on suoraan verrannollinen sen mielialaan. Jos sitä ei jaksa kiinnostaa mikään sinä päivänä, sen perushoitamiseen menee max. 15 minuuttia, sillä silloin se nostelee jalat ja antaa harjata ilman mitään ongelmia. Näinä päivinä Jos Riolla on taas vähän vauhdikkaampi päivä sen kanssa saa tosissaan tehdä töitä, ennen kuin poni on puhdas ja valmis baanalle. Tällaisina päivinä orin hoitaminen vaatii alituista valppautta, sillä se helposti yrittää pyöriä karsinassa ja kuopia ja saattaapa se joskus yrittää hypätä pystyynkin. Ihan varotoimenpiteenä Rio kannattaa laittaa aina hoitaessa kiinni, sillä riimu hillitsee sen järjettömämpiä villityksiä. Kielloilla oria saa hillittyä hetkeksi aikaa, kunnes se taas keksii, ettei haluakaan nostaa kavioitaan puhdistettavaksi!

Treenatessa Rio on kummallisen tasainen. Se saa harvemmin riekkumiskohtauksia kärryt perässään, tosin täpinöissään se on usein ennen varsinaista suoritusta, mutta kun harjoituksen tai kilpailuosuuden suorittaminen alkaa, ori vajoaa ihan omaan maailmaansa ja unohtaa temppuilut. Rio on ajaessa yllättävän kylmäpäinen poni, se ei pienestä pelästy. Onpahan sen kanssa suoritettu onnistunut tarkkuusosuus valjakkokilpailuissa, vaikka ukkonen jyrähteli kuin viimeistä päivää. Maailmanloppu saattaisi tapahtua, eikä Rio huomaisi mitään, sen verran lujahermoinen ori on. Sen keskittymiskyvystä on toki äärettömästi hyötyä valjakkoajossa, mutta joskus se unohtuu omiin ajatuksiinsa, eikä enää kuuntele ajajan ohjeita. Pienellä herättelyllä sen saa tosin taas paremmin kuulolle. Keskittymisen ohella Riolla piisaa myös vauhtia, usein sen tempo on ajajan mielestä liiallinen tehtävän oikeinsuorittamiseksi ja kokeneellakin ajajalla saattaa olla vaikeuksia hillitä vauhtia.

Taluttaessa Rio joko löntystää haluttomasti eteenpäin taluttajan yrittäessä saada oriin vauhtia tai sitten se steppailee ja pörhistelee vaikkei yleisöä olisikaan paikalla. Vaikka Riolla onkin pahana tapana yrittää karata tarhasta ja karsinasta, kumma kyllä se ei koskaan ole yrittänyt repäistä itseään vapaaksi taluttajan käsistä. Sen sijaan tarhassa sen lempiajanvietteenä on hurjina päivinä kuikuilla tammoja muissa tarhoissa ja yrittää miettiä miten pääsisi niiden kanssa tekemään tuttavuutta. Muutaman kerran on ori päässyt karkaamaan varmasti suljetusta tarhasta jälkiä jättämättä, eikä sen keinoja ole vieläkään täysin selvitetty. Sen sijaan tammatarhoille asti se ei ole päässyt, sillä aina joku on huomannut sen pakomatkan ennen kuin vahinkoa on päässyt tapahtumaan. Lepsumpina päivinään Rio yleensä vain tyytyy kaihoisasti vilkuilemaan tammoihin päin ja keskittyä ruokailuun.

Ilkeäksi Rioa ei voi millään sanoa, sillä se ei ikinä ole vahingoittanut ihmistä tai muita poneja. Kaiken kaikkiaan Rio on lähinnä melkoinen Jekyll ja Hyde-poni, josta ei ikinä voi etukäteen tietää mitä tänään ponille kuuluu. Silti Riolla on erityinen asema tallimme ponikatraassa, sillä karkureissuistaan ja muista mukavista ja "mukavista" yllätyksistään huolimatta se piristää takuuvarmasti elämäämme, siis jos se ei sinä päivänä päätä leikkiä perusshettistä ja jurottaa nurkassa.

~ Sukutaulu

I Maximus of Tiber II Ward's Archer III Da Silve
IIE Precious Amethyst
IE Serpentine IEI Bytownite
IEE Greenberry's Grizelda
E Electra Empire EI Christophe v. Arnes EII Farlane's Eben
EIE Honora
EE Elettra Hope EEI Hal-Copper
EEE Priscilla of Lawrent

~ Jälkeläiset

s. 13.01.2010 t. Soviet Kitsch Dei (e. Autumn Fall) VIR MVA Ch, KTK-I
s. 04.05.2010 o. Roo Rebel Dei (e. Nefertarin Gloria) KTK-III
s. 09.07.2010 o. Riddles In The Dark Dei (e. Ward's Simbelmynë)
s. 15.03.2011 t. Bonnie And Shy Dei (e. Blueberry Hop)
s. 05.05.2011 t. Rioting Raspberry Dei (e. Autumn Fall)
s. 21.05.2011 t. Quiet Riot Dei (e. Gregers Kajsa)
s. 05.10.2010 t. Bambieyes Dei (e. Shaki v.d. Zambo)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!