VIRTUAALIHEVONEN
Gungbacks Rojal
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2Kuva © orin kasvattaja. Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Gungbacks Rojal  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Rojal, Rolle  » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  18.11.2007  » Kasvattaja:  Keinumäki/Kya
 » Ikääntyminen:  Ikä (30 irl päivää = 1 virt. vuosi)  » Painotus:  Yleispainotus
 » Säkäkorkeus:  101cm  » Koulutus:  Ko KN Special, Re 70cm

~ Palkinnot

» KANTAKIRJALAUSUNTO
23 + 18 + 16 + 16 = 73p KTK-II
- etupainoinen
- hyvät leimat
- ok jalka-asennot
- aavistuksen pieni takaosa

» YLEISLAATUARVOSTELU
34 + 27 + 22 + 31 = 114p. YLA2

~ Luonne

Kun Rojalin karsinaan kurkkaa voisi helposti kuvitella että ori on maailman laiskin otus. Se näyttää ajoin hyvinkin apaattiselta, mutta lähes heti kun se huomaa ihmisen lähestyvän kokee ori täydellisen muodonmuutoksen; Rojalin pirteys on ihmisen läheisyydessä lähes käsin kosketeltavaa. Rojal sopii hyvin muiden tallin sähläävien orien joukkoon, se olisi aina menossa. Karsinaan oven avautuessa Rojal tunkee turpaansa tulijaa vasten kerjäten rapsutuksia ja koettaa se joskus näykkäistäkin leikkisästi.

Rojalia ei missään nimessä ole hankala hoitaa, mutta sillä on muutamia hiukan ärsyttäviä tapoja. Kun sitä lähestyy riimu kädessä, se välittömästi vuoroin nostaa pään korkeuksiin tai laskee matalalle. Ensimmäinen vaihtoehto on hoitajalle tietysti helpompi, shetlanninponin "pää korkeuksissa" ei ole kovinkaan korkealla ja riimun saa helposti laitettua orin päähän. Pään nostaminen maantasolta vaatii taas aavistuksen voimaa hoitajalta. Kun riimu on kerran Rojalin päässä, se ei juurikaan enää temppuile. Ihme ja kumma se ei kai ole kertaakaan yrittänyt avata solmittua riimunarua toisin kuin jotkut toiset ponit... Rojalia saa harjailla ja sen ympärillä saa puuhailla rauhassa melkoisen pitkään, mutta jossain vaiheessa menohalut yleensä kasvavat ja ori alkaa steppailla hermostuneesti. Rojalin varustaminen voi olla hiukan hankalaa, se on usein jo niin innoissaan ulos pääsystä, että ei meinaisi millään pysyä paikallaan. Nopeimmin varustamisesta suoriutuu kun yksi ihminen rauhoittelee ponia ja toinen (tai useampi) ihminen laittaa varusteita orille. Rojal ei juuri vastustele kiristyviä remmejä, ja suuvehkeetkin se ottaa kiltisti vastaan.

Ratsastaessa Rojal on parhaimmillaan peruskoululiikkeissä, sen kanssa ei olekaan yritetty tähdätä korkeamman tason koulukuvioihin. Orilla on aavistuksen tapana sählätä ja oikoa tehtäviä, joten sen kanssa täytyy kunnolla keskittyä tehtävien huolellisesti suorittamiseen. Vauhtia ja innostusta ei siis Rojalilta puutu, mutta keskittyminen tehtäviin ja apuihin on vieläkin hiukan hakusessa. Rojal osaa olla hyvin rento ja helppo ratsu, sillä riittää liikkumisen intoa. Rojal ei säiky helposti ja se on myös suhteellisen maastovarma.

Rojal viihtyy hyvin ulkona, säällä kuin säällä. Sen lempipuuhaa on piehtarointi tarhan likaisimmassa kohdassa (myös loimi päällä) ja heti sen jälkeen pieni pukkilaukkakierros tarhassa. Jos ihmisiä lähestyy tarhaa tulee ori yleensä tervehtimään tulijoita, Rojalia ei siis tarvitse jahdata ympäri tarhaa kun se pitäisi viedä sisälle. Rojal ei myöskään ole vielä kertaakaan karannut tarhasta tai talutuksesta vaan vaikka se kipittääkin välillä hirmuista vauhtia, ori on lähestulkoon aina helposti käsiteltävissä.

Kilpailuissa Rojal ei ole moksiskaan muista hevosista tai ihmispaljoudesta, vaan odottelee kiltisti tietoa siitä, mitä siltä vaaditaan. Edes verryttelyalueella se ei hätkähdä läheltä meneviä isoja otuksia, vaan keskittyy ratsastajansa antamiin apuihin ja käskyihin. Kisaradalla se voi luoda aluksi muutaman katseen ympärilleen, mutta pienellä herättelyllä se on taas menossa mukana aivan kuten kotonakin.

~ Sukutaulu

I Rodén da Capuchino
KRJ-III, YLA3
 II Tähden Ristitie III Capitta
Fn
IIE Crossways Mandarin
IE Da Casarofé
KTK-III
IEI RS Basserof
IEE Capuchino's Casius
E Danise v. Raad
VIR MVA Ch, KTK I, KRJ II, ERJ II, YLA2
EI Kenai v. Raad
VIR MVA Ch, KTK III, KRJ II, YLA2
EII kovdigets Startpaket
Ch, KTK-III
EIE Skovdigets Pandora
VIR MVA Ch, KTK-III
EE CW Halifax
VIR MVA Ch
EEI Ladykiller
EEE Elessar Swe

~ Jälkeläiset

s. 19.04.2008 t. Caldwell Shaya (e. Kaviopolun Sunni)
s. 05.05.2008 o. Ruiskukan Pegasus (e. CW Nefernefernefer)
s. 20.07.2008 o. Hiljan Ronaldo (e. Vaapukan Adalia)
s. 26.07.2008 o. Vaapukan Vinski (e. Barticia v. Raad)
s. 12.02.2009 t. Vienna Dei (e. Lacrisia Ulrika)
s. 20.02.2009 t. Aubrey O Dei (e. CW Audrey Hepburn)
s. 09.03.2009 t. Ruby Rojal Dei (e. Sheteaser Dei)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!