In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Seamus v. Chetwood
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2


s. 10.2.2009 - k. 13.12.2011 18-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuva © Raven Slade


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Seamus v. Chetwood  » Väri:  Rautias
 » Lempinimi:  Seamus » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  10.2.2009  » Kasvattaja:  Chetwood Shetlands (GBR)
 » Kuollut:  13.12.2011  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  102cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-palkinto myönnetty 02.08.2010.

Ponikantakirja:
16 + 18 + 18 + 17 = 69 p, KTK-III
- Hyvät tyypit
- Alakaulaa
- Pitkärunkoinen, hyvä takaosa
- Tj eva, etujalat hyväasentoiset

Yleislaatuarvostelu:
35 + 33 + 10 + 35 = 113p / YLA2

~ Luonne

Seamus on selvästi saanut täyden englantilaisen miehen kasvatuksen. Se viihtyy hyvin äijäporukassa, mutta muuten se on varautunut ja hieman epäilevä kaikkea uutta kohtaan. Ensimmäistä kertaa talliin tullessaan Seamus luimi kaikille ja kaikelle, mutta vähitelleen totuttuaan tallin menoon se alkoi hieman rentoutua. Seamus on monessa tilanteessa edelleen selvästi aina hiukan varuillaan, mutta onpahan sen todistettavasti nähty pariinkin otteeseen nauttivan silmät kiinni hoitajan rapsutuksista. Rapsutuksia ei sen kuitenkaan voisi ikinä kuvitella kerjäävän, sen verran omantunnon arvoa orilla tuntuu olevan.

Hoitaessa Seamus on kovin tarkka omasta arvostaan. Jos se tuntuu, että hoitaja tunkeutuu liian lähelle sen reviiriä, voi ori vähän luimia ja steppailla paikallaan. Tiukka komento voi saada sen hermostumaan aavistuksen lisää, mutta maanittelulinjallekaan ei kannata lähteä. Sen sijaan jo hoitamisen aloittaessa kannattaa Seamus laittaa käytävälle kahdelta puolelle kiinni jolloin se ei pääse temppuilemaan senkään vertaa. Onneksi Seamus on viimein sopeutunut sen verran, että harmistuksen hetket ovat vähentyneet huomattavan paljon ja se sulattaa jo vähän paremmin pidemmätkin hoitotuokiot. Kavioiden nostamisessa Seamus saattaa vielä hetken aikaa kiukutella, mutta hoitajan ottaessa tarmokkaasti jalasta kiinni on pienen poniorin keinot suhteellisen vähissä. Tavallinen harjaaminen ei oria enää hetkauta, mutta mutaisemman tarhareissun jälkeen sen puhdistaminen voi saada aikaan pienoisen mielipiteenosoituksen. Seamus tuntuu erityisesti inhoavan suihkuavaa vettä, mutta pesusieni ja ämpäri-kombinaatiolla mutaisimmankin seamusponin saa pienellä vaivannäöllä putsattua.

Valjakkoajosta Seamus innostuu kuin enkkumies valioliigajalkapallosta! Saadessaan vaunut peräänsä orin silmiin syttyy sellainen pilke, ettei muuten niin rauhallisen ja varautuneen orin innostuksesta ole epäilystäkään. Valjastaessa Seamus ei millään malttaisi seistä paikallaan ja sitä saa jatkuvasti olla komentamassa, jottei ori lähtisi kohti kenttää vaunut vasta puoliksi laitettuna. Kentälle päästessä Seamusta on pidätettävä kunnolla, jotta orin valjakkoharrastusten suorittaminen ei menisi alusta asti pelkäksi ponin ympärikenttää ravaamiseksi. Joillakin on Seamuksen menoa katsellessa alkanut hiipiä epäusko mieliin ja moni onkin vaivihkaa ehdottanut orin siirtämistä raviponin uralle. Seamus ei kuitenkaan ole pelkkä touhottaja valjakko perässään, vaan siltä löytyy myös taitoa suorittaa siltä vaaditut valjakkotehtävät, kunhan ajaja tietää miten orin innostusta saa hillittyä ja kiinnostumaan suoritettavista tehtävistä ilman järjetöntä vauhtia. Kokemus ja orin perinpohjainen tunteminen on ehdottomia valtteja, jos haluaa sen kanssa suorittaa puhtaasti valjakkoradan.

Seamus tulee äärimmäisen hyvin toimeen muiden tallin orien kanssa. Sen voi huoletta tarhata muiden orien kanssa, sillä ei ole ikinä ollut minkäänlaista kärhämää niiden kanssa. Tarhassa Seamus tykkääkin selvästi puuhailla niitä näitä muiden orien kanssa, eikä se juuri kiinnitä huomiota esimerkiksi tarhan ohi kulkeviin tammoihin.

~ Sukutaulu

I Winston v. Chetwood II Mr Fudge III Silvery Shadow
IIE Polly-Anna
IE Hattie Star IEI Locksley's Arrow
IEE Harlow Star
E Saturnina EI Longway Samson EII Forgotten Sunday
EIE Alicia of Golden Oak
EE Abbylane's Willow EEI Napoleon
EEE Chantilly Dark Night

~ Sukuselvitys

Winston v. Chetwood on Seamusin tavoin Chetwood Shetlandsin kasvatti, tosin se on nyttemmin myyty toiselle omistajalle viettämään eläkepäiviään rauhassa. Nuorempana ori kiersi niin näyttelykehiä kuin kilpailujakin ahkerasti, mutta vaikka ori niittikin ruusukkeita näyttelykehässä, se ei juuri sijoittunut este- eikä koulukilpailuissa. Luonteeltaan ori on kuulemma kotioloissa kilttiäkin kiltimpi, mutta juuri sen hyvin jännittynyt reagoiminen vieraisiin paikkoihin ja tilanteisiin piti sen poissa palkintosijoilta.

Silvery Shadow oli kaunis kimo ori, jota kyllä näytettiin useampaankin otteeseen menestyksekkäästi näyttelyissä, mutta jostain syystä se ei ikinä ollut tammanomistajien mieleen. Kun tähän yhtälöön vielä lisäsi orin jukuripäisyyden ja poniensa hyvinvoinnista välittämättömän omistajan, orin saatua pikkuvian rahanahne omistaja päätti laittaa oriin kuoppaan ja ostaa uuden, muka lupaavamman orin talliinsa.

~ Jälkeläiset

s. 07.03.2010 t. Siobhan Dei (e. Ward's Simbelmynë)
s. 17.04.2010 t. Kat Von Dei (e. Gregers Kajsa)
s. 01.07.2010 t. Sea Buckthorn Dei (e. Blueberry Hop)
s. 20.07.2010 t. Sunkiss Kiss Dei (e. Autumn Fall)
s. 14.02.2011 t. Black Swan Dei (e. Nefertarin Gloria)
s. 23.07.2011 o. Stiletto Style Dei (e. Tsaminamina v.d. Zambo)
s. 12.11.2011 o. Blue Bamboo Dei (e. Caradas Teje)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!