In our loving memoriam:VIRTUAALIHEVONEN
Shaki v.d. Zambo
Champion, KTK-I

s. 29.4.2010 - k. 25.9.2016
Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Shaki v.d. Zambo  » Väri:  Musta
 » Lempinimi:  Shaki » Merkit:  
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra VRL-01057
 » Sukupuoli:  Tamma » Kasvattaja:  Zambo Stud (NL)
 » Syntynyt:  29.4.2010  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  97cm  » Koulutus:  Noviisi ponivaljakko

~ Palkinnot

Champion myönnetty 06.03.2012.

Ponikantakirja:
21 + 20 + 20 + 19 = 80 p., KTK-I
- Erittäin tyypikäs ja kaunis tamma, hyvät leimat!
- Pyöreä ja tasapainoinen runko, hyväasentoiset jalat
- Tammaleima voisi olla parempi
- Rodunomainen, hyvä kaula ja jalka-asennot

~ Luonne

Shakia voisi leikkimielisesti kutsua "mörrimöykyksi", joka kyllä osaa käyttäytyä, jos niin haluaa, mutta niinä päivinä kun se ei halua, se ei todellakaan halua. Tammalla on kova oma tahto, jota se haluaisi toteuttaa ja Shaki osaakin koetella ihmisten kärsivällisyyttä omilla toimillaan. Perushoito sujuu joinain päivinä nopeasti, mutta joinain päivinä Shaki haluaa ehdottomasti leikkiä taisteluleikkiä ennen antautumista. Tällöin ei kaviot nouse eikä muutenkaan tammaa huvittaisi antaa hoitajan suoriutua hoitotehtävistään ja tamman steppailut muistuttavat tangon askelkuviota. Tiukkojen otteiden ja auktoriteetin kanssa hoitaminen onnistuu kuitenkin 'taistelupäivinäkin', joskin huomattavasti hitaammin ja vaivalloisemmin. Vaativan hoitotyön jälkeen hoitaja yleensä palkitaan kuitenkin tamman herttaisella katsella, Shaki on oppinut, että saa sillä paljon anteeksi. Varusteista ainoastaan satulavyön kiristys aiheuttaa ongelmia, Shaki ei pidä siitä ollenkaan ja pärskähtelee ja steppailee karsinassaan.

Shaki on valjakkoponina keskinkertainen, mutta omalla tavallaan palkitseva ajettava. Sen keskittyminen ei ehkä ole aina maailman parasta, mutta varsinkin kisatapahtumissa se tuntuu antavan kaikkensa. Kotikentällä sitä voi joskus alkaa kiinnostamaan lähitarhojen ponit enemmän kuin ajajan avut ja käskyt, mutta pienellä raipaniskulla se palauttaa keskittymisensä täysin työntekoon. Shaki pyrkii hyvin eteenpäin ja meno on usein vauhdikasta. Reippaudesta huolimatta tammasta kuitenkin löytää jarrut helposti halutessaan ja vähän hitaampikin ajo onnistuu. Shaki on erittäin maastovarma poni, se tykkää kulkea metsäteillä varsinkin kesäisin. Se ei juurikaan pelästy autoja, mutta lähiseudun lehmäaitauksia ohittaessa se voi olla hieman jännittynyt.

Kesä tuntuu olevan Shakin lempivuodenaika, silloin se tuntuu nauttivan elämästään kaikkein eniten. Shakin spesiaalijuttu on ehdottomasti uitto, se tuntuu rakastavan ratsastusreissujen jälkeisistä vierailuista lähijärveen. Kesä on myös oivaa aikaa karkuleikkiin, mitä tamma tuntuu mielellään harrastavan tarhasta hakijan kiusaksi. Se tuntuu juoksevan innoissaan hakijaa pakoon ympäri tarhaa, eikä aina luovuta heti. Hetken juoksun jälkeen se kyllä antaa useimmiten ottaa itsensä kiltisti kiinni, mutta välillä hakijalla voi hyvinkin mennä hermot tamman kujeiluihin.

Muiden tallin hevosten seurassa Shaki ei juurikaan arastele, vaan "tunkee mukaan joukkoon". Vieraat ja varsinkin isommat hevoset saavat sen hiukan varomaan menoa, mutta yleensä juuri Shaki hyväksyy ensimmäisenä talliin saapuneen uuden ponin ystäväkseen.

~ Sukutaulu

I Saltonstall Rocket II Leverett III Théophile v.d. Sagna
IIE Savagerina
IE Geisha of Runnymede IEI Bidard
IEE Chatterton's Belle
E Shalem Seerda EI Silver Snake EII Felix Ox
EIE New Haven's Mortiella
EE Grendel EEI Saffron El Tri
EEE Jenny Juice

~ Sukuselvitys

Shakin suku tamman hollantilaisesta kasvattajasta huolimatta sisältää monipuolisesti shetlanninponeja eri puolilta Eurooppaa.

~ Jälkeläiset

s. 12.02.2011 t. Piquira Dei (i. Nani)
s. 12.03.2011 o. Dark Mark Dei (i.Herr Knut)
s. 05.10.2011 t. Bambieyes Dei (i. Riot Empire)
s. 21.07.2014 o. Rodríguez Dei (i. Rafael Empire)
s. 03.03.2015 o. Dondre Dei (i. Donte v.d. Zambo)
s. 29.07.2016 o. Ladrón Dei (i. Bootleg Pirate)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!