VIRTUAALIHEVONEN
Caldwell Venya
VIR MVA ChSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Caldwell Venya  » Väri:  Musta
 » Lempinimi:  Venna  » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  19.07.2007  » Kasvattaja:  Caldwell
 » Ikääntyminen:  Ikä 30 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  83cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Luonne

Venna on aikamoinen vipeltäjä, aina kun silmä vain välttää on se keksinyt jotain omaa puuhaa viihdytyksekseen. Onneksi kepposet eivät kuulu Vennan arsenaaliin, vaan se on omatoimisuudestaan huolimatta hyvin kiltti poni. Vennaan on myös ilmeisesti kiinnitetty ehtymätön energiapatteri, sillä hyvin harvassa on ne hetket kun tamman näkee väsähtäneenä. Tallin henkilökunnan parissa onkin useammin kuin kerran naureskeltu Vennan olevan maahisponivaihdokas, joka ei väsy koskaan ja joka keksii kepposia kun muut nukkuvat. Toistaiseksi kuitenkaan useista yrityksistä huolimatta kukaan ei ole pystynyt todistamaan Vennan olevan muuta kuin äärimmäisen mukava "aina valmis"-poni, joka on äärimmäisen perso porkkanoille.

Hoitaessa Venna on parasta laittaa käytävälle kahdelle puolelle kiinni, ei sen takia etteikö hoito onnistuisi karsinassakin, mutta käytävällä Venna keskittyy tiirailemaan muiden karsina-asukkien puuhia kun taas karsinassa Venna yrittää koko ajan kurkistella mitä käytävällä tapahtuu. Hoitotapahtuma on siis paljon yksinkertaisempaa niin ponille kuin hoitajallekin käytävällä kun muut ponit täyttävät Vennan ajatukset. Vennan harjaus voi joskus olla äärimmäisen tuskastuttava ja pitkäkestoinen kokemus, ponitytöllä kun on tapana ottaa tarhassa kaikki ilo irti piehtaroimalla oikein kunnolla. Onneksi tamma tykkää kunnon harjauksesta ja tuntuu rentoutuvan hoitajan ähkiessä harja-arsenaalin kanssa. Vennan kiitokseksi täytyykin sanoa, ettei se säikähdä vähän karkeammankaan harjan käyttöä. Kaviot Venna nostaa vastaanhangoittelematta, mutta sillä on joskus "hieman" ongelmia pysyä paikoillaan kavioita putsatessa. Yleensä juuri silloin Venna näkee käytävällä jotain supermegakiinnostavaa, johon se haluaa tehdä lähempää tuttavuutta. Hoitajan kannattaakin ottaa pienestä kaviosta kunnon jämäkkä ote, jolloin Venna yleensä ymmärtää, ettei se pääse juuri nyt liikkumaan yhtään mihinkään. Kunnon vesipesusta Vennalla on tapana innostua vähän turhankin paljon, se kun ei pelkää suihkuavaa vettä vaan tamma viihtyisi vesikarsinassa varmaan monta tuntia loiskuttelemassa jollei ilkeä hoitaja sitä veisi aivan liian pian pois. Joskus harvoin Vennalle voi mennä jumitus-asetus päälle pesun jälkeen vesikarsinassa, jolloin pieni poni ei millään suostu liikkumaan mihinkään suuntaan. Tällaisen päivän koittaessa ei maanittelu auta, vaan vasta tomerilla otteilla tamma tajuaa, ettei se voita sitä tahtojen taistoa ja luovuttaa.

Venna on hyvin palkitseva ajettava. Sen energia on juuri sopivaa valjakkoajoa varten (mitä nyt joskus sattuu ylilyöntejä vauhdin kanssa) ja se kuuntelee riittävästi ajajan apuja, mutta kykenee myös itsenäiseen suorittamiseen. Venna yrittää useimmiten tehdä parhaansa, sillä se silminähden nauttii kehuista, joita se saa hyvän suorituksen jälkeen. Huonoina valjakkopäivinä Vennan ajatukset kuitenkin tuntuvat harhailevat aivan jossain muualla (yleensä tarhailevissa kavereissa tai jossain kaukana huristelevassa traktorissa) kuin suoritettavassa harjoituksessa ja näinä päivinä ajaja saa tehdä tosissan töitä herätelläkseen tammaa ja saadakseen sen keskittymään taas. Vaikka tällaiset päivät ovatkin joskus turhauttavia, ovat ne ajajallekin hyvä muistutus siitä, että vaikka Venna onkin taitava ja omatoiminen valjakkoponi on myös ajajan tehtävä töitä, jotta Vennasta saataisiin parhaat puolet esiin valjakkoradoilla. Vaikka Vennan ajatukset joskus harhailevatkin, se ei ole ollenkaan säikky ja sen säikähtämiset ovatkin melkein yhden käden sormilla laskettavissa.

Vennalle ei tuota minkäänlaista ongelmaa käyttäytyä kuin pikkuvarsa tarhassa pitkänkään päivän päätteksi. Se nauttii vapaudestaan oikein kunnolla, spurttailee ja piehtaroi kuin viimeistä päivää ilman minkäänlaista väsymyksen merkkiä. Venna on myös hyvin seurallinen poni ja tarhassa se viihtyy parhaiten tiettyjen ponien seurassa riehuen. Jos tamma jostain syystä on yksin tarhassa, ei se kuitenkaan ala mököttää, vaan viihdyttää itse itseään. Vaikka Venna viihtyykin hyvin tarhassa, se tulee yleensä tervehtimään tarhan portille tullutta ihmistä, eikä yhtään vastustele kun on aika palata talliin.

~ Sukutaulu

I CW Downtown Superior  II CW Rock 'n Roll III Rockabilly Psycho
VIR MVA Ch, KTK-I
IIE Shambles Ray of Sunshine
VIR MVA Ch, KTK-III
IE CW Grace Kelly IEI Bronfurst Joop
IEE Foulavale Sangria
E Vilaflor Dei EI Agosto's Contrabadista EII Ryysyrannan Viherpiipertäjä
EIE Agosto's Temperature
EE Edenelle Toshie
VVJ-II
EEI Lönnbacka's Pawky
YLA2, VVJ-II, KTK-III
EEE Edoras Towe

~ Jälkeläiset

s. 02.02.2009 o. D Darko Dei (i. Dante Dei)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!