Ch Helmililja VOE KRJ-II
Kisakalenteri »Virallinen nimi: Helmililja VOE  »Väri:  Tummanpunaautias
 »Lempinimi:   Helmi »Merkit:   -
 »Rotu:   Suomenpienhevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  16.01.2006  »Kasvattaja:  Itä-Laakso
 »Ikä:   vuotta (40 irl päivää = 1 virt. vuosi)  »Painotus:   Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  147 cm  »Koulutus:   Ko: Va B - Re: 80cm


»KRJ-LAATUARVOSTELU
YHTEENSÄ: 76p., KRJ-II

» LUONNE

Helmi on melko moitteettomasti käyttäytyvä hevonen, sille on varsasta asti opetettu oikein toiminen. Joitain pieniä lapsuksia toki sattuu, sehän kuuluu elämään. Helmin kanssa parhaita yhteisiä hetkiä on vaikea valita, jo tamman näkeminen karsinassa aamulla hiukan väsähtäneen näköisenä on omalla tavallaan "mielekäs" kokemus. Tämän tamman kanssa viettäisi mielellään koko elämänsä. Helmi on mielettömän kiltti ja kuuliainen tamma. Hoitaessa se tekee parhaansa helpottaakseen hoitajan taakkaa, nostaa kaviot kiltisti, antaa harjata vähän kovempaakin, eikä pestessäkään päästä ilmoille vastalauseita. Helmi on se takuuvarma hoitosuosikki, jota puunaatessa ei tunne työtä mielettömän raskaaksi. Tamma ei juuri aristele vieraita ihmisiä, joten esimerkiksi eläinlääkärin tapaaminen ei ole "hirmuisenkamalaa".

Ratsastaessa Helmi on erittäin herkkä suomenhevoseksi, se toimii herkilläkin avuilla, ja pyrkii reippaasti eteenpäin. Helmi on kuuliainen, tosin joskus kotikentällä se voi jäädä tuijottelemaan muun maailman menoa. Raippaa ei Helmin kanssa tarvita, se kulkee nätisti eteenpäin ilmankin. On myös ilmennyt pientä raippapelkoa, joten tästäkin syystä raippa on ratsastusreissuille turha väline. Helmin kanssa on helppo suorittaa vähän vaativampiakin kouluratoja, tamma keskittyy yleensä työtehtäviin todella hyvin. Apuihin vastaaminen ja reippaus ovat sen ehdottomia valtteja. Kouluratsastuksen lisäksi Helmin kanssa käydään viikoittain (mikäli vain mahdollista) maastossa ratsastamassa, josta tuntuu yleensä nauttivan niin hevonen kuin ratsastajakin.

Helmi pelkää hieman traileriin lastausta ja se on yleensä hiukan jännittynyt määränpäähän saavuttaessa. Pienellä talutuslenkillä jännityneisyys purkautuu, ja esimerkiksi kisoissa sillä on taas keskittyminen päällä. Ympärillä olevat hevoset vaikuttavat helposti Helmin keskittymiseen verkka-alueella, mutta ratsastajan avut saavat sen kyllä taas keskittymään.

Helmi on hyvin sosiaalinen hevonen myös muiden hevosten keskuudessa. Se haluaisi olla kaikkien kaveri, eikä ymmärrä miksi jotkut hevoset eivät viihdy sen seurassa. Tarhassakin se mieluiten on muiden kanssa kuin yksikseen, ja seurailee mieluusti tarkkaan muiden hevosten, sekä ohi kulkevien ihmisten puuhia. Sama tallissa, karsinan yli kurkkaa usein Helmin silmät valvoen muiden kavereiden ja tallin ihmisväen eloa.

» SUKUTAULU

I Tähtitomun Haavekuva
YLA1, KRJ-II
II Kuujärven Lennähdys
VIR MVA Ch, KTK-II
III VIR MVA Ch Rimurin Lento KTK-II
IIE VIR MVA Ch RHS Suomineito KTK III
IE Tähtitomun Intoliina
Ch, KTK-III
IEI VIR MVA Ch Kesätuulen Viuhahdus KTK-III
IEE Siltasaaren Kiito-Tähti
E Lumimyrsky TK EI MMS Lumituisku
KRJ-II
EII S.U. Sisua Peliin KRJ-II
EIE SN Luminen Ajatus
EE Tuohimäen Peikkotyttö EEI VIR MVA Ch Kuujärven Menninkäinen
EEE Tuohimäen Ilo-Pilleri


» KUVAGALLERIA


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

» JÄLKELÄISET

s. 23.05.2007 o. Tuikin Ikivala (i. Muskotti Huijari )

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!