»Virallinen nimi: Ingor of Yavetil  »Väri:  Rautias
 »Lempinimi:   Ingor, Inkku »Merkit:   -
 »Rotu:   Shetlanninponi »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Ori  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  20.05.2005  »Kasvattaja:  Yavetil Siittola, GB
 »Kuollut:  13.07.2008 30-vuotiaana  »Painotus:   Este- ja kenttäratsastus
 »Säkäkorkeus:  102 cm  »Koulutus:   Re: 60cm - Ko: He B
Kisakalenteri


»KANTAKIRJALAUSUNTO
13 + 17 + 20 + 21 = 71p., KTK-II
- Orilla on erittäin hyvä rotu- ja sukupuolileima
- Sillä on raskas kaula ja pienehkö takaosa
- Komea, mutta lievästi epäsopusuhtainen.
- Ei esiintynyt tänään edukseen.

»YLEISLAATUARVOSTELU
YHTEENSÄ: 121p., YLA2

» SUKUTAULU

I Aegnor Ar-Feiniel II Indian v.d. Tuor III Baron von Gates
IIE Elisabeth II
IE Barbara of Greenhill IEI Lucas V
IEE Sarbara of Greenhill
E Saga of Yavetil EI WH Bombadur EII Leonardr
EIE Stine ES
EE Yeshof's Queen EEI Cool Shock
EEE Rebecca


» SUKUSELVITYS

Ingorin suku on hienoa englantilaista kenttäponi linjaa, useimmat suvun poneista ovat oikein kuuluisia, ja esillä jopa shetlanninponien ranking listan top 100:ssa. Tutustutaampa nyt paremmin Ingorin isän puoleen. Isä Aegnor Ar-Feiniel on edelleen Ar-Feinielin shetlanninponisiittolan ylpeyksiä. Ori on voittanut lukemattomia kilpailuita, niin esteissä, kuin koulussakin ja niittänyt mainetta upealla rautiaalla ulkomuodollaan sekä tulisella luonteellaan, ja monen muun varsan isänä. Parhaimpiin tuloksiin se tuli kouluratsastuksessa, silloin se oli huomion keskipisteenä. jos huomio jakautui toisen ponin kanssa, ei tulokset puhuneet niin hyvin puolestaan. Nyt 22-vuotias ori on siirtynyt jonkinlaiselle kisa-eläkeelle, ja on käytössä enää jalostukseen. Seuravaana on Ingorin isänisä Indian v.d. Tuor, Ingor on perinyt tältä punaruunikon värinsä ja kokonsa, sekä myös energisen luonteensa. Indian v.d. Tuorista ei kaavailtu ikinä ratsua, nuorena se ei suostunut ottamaan edes satulaa selkäänsä, niimpä siitä aina ajettiin pahimmat vauhdit pois, jonka jälkeen se aluistui satuloitavaksi. Iän myötä se kehittyi ja kehittyi, ja pian huomattiin, ettei siitä enää tarvitse ajaa energiaa pois, sillä ori käytti energiansa tammoille esittämiseen. Indian v.d. Tuor menestyi kouluratsastuksessa, ja pian sille hommattiin pariksi ruunikko shetlanninponitamma Barbara of Greenhill, sitä oltiin kohdeltu kaltoin edellisessä kodissa, ja oli alussa aika luottamaton. Se hoidettiin elämänsä kuntoon, ja yhdessä ne tekivät kilpareissuja, niin Englannissa kuin muuallakin euroopassa. Poneista tuli ylimmät ystävykset, ja molempien lopetettua kisaamiset, päätettiin niillä tehdä yksi varsa, Aegnor Ar-Feiniel.

Ingorin emä, Saaga of Yavetil, oli sillon tällöin kisaileva erittäin kaunis tummanruunikko tamma, ja oli siittolan kantatammoja, hyväluontoinen ja hyväsukuinen tamma on monen muun varsan emä, ja on vielä tulevaisuudessakin. Tamma kisaa vain silloin tällöin koulussa, mutta hyvin tuloksin. Ingorin emänisä, WH Bombadur, se oli Englannissa shetlanninponien kouluratsastuksen rankinglistan 43. parhaimillaan. Sen parhaat vuodet olivat 7-12 vuoden iässä, kunnes sen jalat eivät enää kestäneet kiivasta kisailua. WH Bombadur elikin vain 19-vuotiaaksi, ja ehti olla 6 varsan isä. Ingorin emänemä oli Yeshof's Queen, ja se kisasi 5-vuotiaasta 19-vuotiaaksi kunnes siirtyi siitostamman tehtäviin. Tamman maineekkaan kisailun ja pitkälle jatkuvan suvun myötä siitä tuli yhteensä 8 varsan emä. Varsoista 5 on tammoja ja 3 oreja.
Sukuselvitys © Vandrare

» JÄLKELÄISET

s. 20.11.2005 t. Ch Vaapukan Iiris KTK-III, ERJ-III, YLA3 (e.SLY Tihutyö)
s. 20.12.2005 t. Silfran Eden (e. Shettismaan Sheena)
s. 21.12.2005 t. Kaviopolun Tinina (e. Ireth Oronar)
s. 01.05.2006 t. VIR MVA Ch Eventil KTK-II, YLA2 (e. Meyton Victoria GBR)
s. 02.05.2006 o. Isleen Oliver (e. CW Scarlett)
s. 07.06.2006 o. VIR MVA Ch Telpërien Dei KTK-I, YLA3 (e. Sift's Julie)
s. 19.06.2006 t. Chaida Dei (e. Sift's Julie)
s. 01.08.2006 o. Choo-Choo (e. Alexie SWE)
s. 27.11.2006 t. Dazzle Dei (e. Sift's Julie)
s. 08.03.2007 t. Ch Soraya Dei (e. Selene)
s. 24.06.2007 t. VIR MVA Ch Isis Sha Dei (e. Shakira Skammar)
s. 03.07.2007 t. Laetitia Dei (e. Selene)
s. 15.01.2008 o. Icaros Sha Dei (e. Shakira Skammar)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!