VIRTUAALIHEVONEN
In our loving memoriam:

Champion, KTK-III
Maanavilja
Kisakalenteri


s. 16.9.2009 - k. 31.3.2012 24-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


 »Virallinen nimi: Maanavilja  »Väri:  Tummanrautias
 »Lempinimi:  Vilja »Merkit:  -
 »Rotu:  Suomenhevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Metsäkartano
 »Syntynyt:  16.9.2009  »Kasvattaja :  Maaria Naakka
 »Ikääntyminen:  Ikä 30 irl päivää = 1 virt. vuosi
 Täytti 4v 16.1.2010
 »Painotus:  Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  160cm  »Koulutus:  Helppo A

» Palkinnot

Champion (myönnetty 1/11)

Suomenhevoskantakirja:
16 + 17 + 15 + 19 = 67p = KTK-III
- Hyvät tyypit, lyhyehkö paksu kaula, käyrähköt kintereet
- Tyydyttävä ratsutyyppi. Hyvä tammaleima.
- Hyvä kaula. Piirteetön säkä.
- Tiivis erittäin vankka runko. Hyvä takaosa.
- Ej taipuneet polvet, tj kinner eva
- Lyhyt kaula

» Luonne

Viljasta ensin mieleen tuleva ominaisuus on ehdottomasti tamman seurallisuus, se ei millään haluaisi koskaan jäädä yksin. Tallissa tai tarhassa se näyttää varsin nuupahtaneelta jos kaikki kaverit ovat muualla. Viljalle kelpaa seuraksi niin ihmiset, hevoset kuin tallikissatkin. Ihmisten lähettyvillä tamma kerjää rapsutuksia, muiden hevosten kanssa se tykkää leikkiä villisti tarhassa ja kissojen kanssa se pitää yllä kovaäänistä ja jokseenkin yksipuolista keskustelua. Vilja tulee hyvin toimeen tallin muiden tammojen kanssa, se on aikamoinen kaikkien kaveri-hevonen. Viljalla ei ole tapana haastaa riitaa muiden hevosten kanssa, vaan on sopeutunut omaan osaansa laumassa ja näyttää olevan siihen ihan tyytyväinen. Uusille tulokkailekaan Vilja ei murjottele, vaan ottaa reippaasti tuttavuutta niihin, mutta antaa niille omaa tilaa jos toinen osapuoli ei näytä yhtä innostuneelta tuttavuuden tekemiseen.

Vilja sopii hyvin kokemattomille käsittelijöille, se on kiltti ja rauhallinen, eikä sillä ole mitään mielihaluja testailla käsittelijäänsä. Tarhaan viedessä tamma saattaa vähän innostua ja alkaa kipittämään kohti tarhoja, mutta tottelee kyllä taluttajan hidastamiskäskyä. Muuten Vilja ei turhia reuhdo ihmisten kanssa ollessaan tekemisissä, tarhassa sen sijaan tamman näkee heittämässä sellaisia pukkilaukkoja, että omistajaa välillä ihan kauhistuttaa.

Hoitaessa tammaa sitä ei tarvitse välttämättä sitoa kiinni, jos siis hoitajalla ei ole kiirettä mihinkään ja haluaa katsella rapsutuksia alituiseen kerjäävää suomenhevostammaa. Vapaana ollessaan Viljalla on tapana tökkiä turvallaan hoitajaa ja kääntyillä karsinassa rapsutusten toivossa. Mikäli hoitaja siis haluaa saada hommansa ripeästi hoidettua, kannatta Vilja ehdottomasti sitoa kiinni, jolloin tamma jättää hoitajan muuten rauhaan, mutta luo aina välillä muutaman surumielisen katseen: "Etkö sää tosiaankaan aio rapsutella mua?" Muuten Viljalla ei ole tapana keksiä kepposia hoitajansa kustannuksella ja kiinni sidottuna tamman hoitaminen on nopeasti suoritettu. Harjattaessa tamma ei reagoi juuri mihinkään, vaikka talikolla toimenpiteen suorittaisi. Jalat tamma nostaa myös kiltisti ja todennäköisesti pitäisi ne ylhäällä ihan itsekin, ilman hoitajan otetta. Viljan satulointi tapahtuu ilman sen kummempia ongelmia, mutta kuolainten kanssa tulee olla hieman tarkkuutta ja ehdottomasti riimu edellen kaulalla, ellei halua pelata tasohyppelypeliä nimeltä "Vilja-vapaana-ja-haluaa-pussata". Kun riimu pysyy kaulalla kuolainten laitonkin aikana, pysyy tamma melkoisen paikallaan ja ottaa kuolaimet mukisematta vastaan. Jos taas erehtyy ottamaan riimun suitsittaessa kokonaan pois, on vastapelaajana seurankipeä tamma, joka ei halua kuolaimia vaan rapsutuksia.

Ratsuna Vilja on loppujen lopuksi aika perinteinen suomenhevonen, halutessaan vähän junttura, mutta parhaimpina päivinä se loistaa kouluradoilla. Vilja on perusolemukseltaan vähän jähmeä, eikä sen keskittymiskyky aina riitä itse ratsastukseen, vaan se alkaa helposti tähyilemään mitä muuta tallin pihapiirissä tapahtuu. Tamma tarvitsee selkeästi kokeneemman ratsastajan, jotta siitä saadaan parhaat tulokset irti. Vilja ei varsinaisesti ole itsepäinen hevonen, mutta ratsuna se ei myöskään ole miellyttämishaluinen. Tammalta pitää pyytää kunnolla ja selkeästi mitä haluaa, ennen kuin sen saa kulkemaan oikein päin. Kun ratsastaja oppii toimimaan Viljan kanssa, sen jäykkyys karisee ja harjoituksetkin alkavat sujua. Kilpailuissa Vilja ei juuri kummemmin hätkähtele tapahtuman erilaisia ääniä, mutta sillä on yleensä touhotusvaihde päällä kaikkien uusien ihmisten ja hevosten takia ja sen takia tamman keskittyminen on entistä olemattomampaa. Lämmittely tuleekin suorittaa äärimmäisellä huolellisuudella, jotta kisaradalla tamma muistaa keskittyä olennaiseen.

» Sukutaulu

   I Malja-Markiisi
   sh, 157 cm, evm
   II Akin Hepsu    III Aristo
   IIE Porkkana
   IE A-A Marianne    IEI Monni
   IEE Sulon Kuiskaus
   E Venjan Viuna
   sh, 164cm, evm
   EI Pamaus    EII Salpaaja
   EIE Niiskunasu
   EE Vanja-Venja    EEI V.K. Variaatio
   EEE Hannan Hupsista

» Sukuselvitys

Tulossa!

» Jälkeläiset

s. 29.06.2010 t. Metsäkartanon Mairi (i. Haltiamieli) VIR MVA Ch KTK-II
s. 29.10.2010 o. Metsäkartanon Manaus (i. Haltiamieli) VIR MVA Ch KTK-II SV-I
s. 20.11.2010 t. Metsäkartanon Vilia (i. Vikkori) KTK-III
s. 16.02.2011 o. Metsäkartanon Kael (i. Tiitun Elmo) KTK-III
s. 21.07.2011 o. Metsäkartanon Sunami (i. Haltiamieli)
Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi on Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!