VIRTUAALIHEVONEN
Vaapukan Noel
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Vaapukan Noel  » Väri:  Ruunikko
 » Lempinimi:  Noel » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  27.07.2006  » Kasvattaja:  Vaapukka
 » Ikääntyminen:  Ikä 80 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Yleispainotus
 » Säkäkorkeus:  99 cm  » Koulutus:  Re 60cm, Ko He C, Vaativa ponivaljakko

~ Palkinnot

Ponikantakirja:
17 + 17 + 19 + 18 = 71p KTK-II
- Hyvä rotu- ja skpl-leima
- Ryhdikäs, lihaksikas
- Ilmeikäs, kaunis kaula

Yleislaatuarvostelu:
35 + 33 + 27 + 40 = 135p YLA2

~ Luonne

Vaapukan Noel on yleisesti ottaen oikein mukava pikkuponi, mutta tarpeen vaatiessa tältä herrasmieheltä löytyy pippurimaisuuttakin ja erityisesti taluttaessa tämä piirre tulee usein esiin. Ori laittaa jalkansa tiukasti maahan ja ei liiku ei sitten millään! Sitä täytyy useimmiten oikein lahjoa, jotta sen saa liikkeelle mutta toinen tapakin on. Noel pelkää raippaa ja kunnioittaa sitä, joten vain raipan näyttäminenkin saa poikaan liikettä. Traileriin mennessä Noel epäröi yleensä tovin rampilla, mutta tallustaa sitten traileriin, etenkin jos tarjolla on kauraa tai edes heinää. Noel kun on sellainen herkkusuu että oksat pois, mutta sen kyllä huomaa pojan mahastakin ;) Noel pitää siitä, kun sitä rapsuttaa harjamarton vierestä, silloin ori kohottaa ylähuulensa korkeuksiin ja siitä näkee kun se nauttii oikein todella. Noel tykkää myös vedestä. Ori on aina ryntäämässä pää viidentenä jalkana veteen jos se vain vettä jossain näkee. Noelin kanssa on kiva myös käydä uimassa, pikkulapsetkin voi päästää huoletta ratsastamaan Noelilla niin kovalle maalle kuin veteenkin. Ratsastajan on hyvä tosin osata perusasiat, koska toisinaan Noelia voi olla hankala saada eteen mutta kyllä se siitä kun oikein kovasti yrittää. Noel ei pelkää kengittämistä eikä raspaamista ja antaa hoitaa ne hyvin. Noel rakastaa porkkanoita ja hevosnamuja ja niitä se mielellään kaivelee jopa hoitajan taskusta jollei niitä muutan saa. Noel osaa hypätä pystyyn käskystä "Hyppää!" kunhan vain namipala on sitä odottamassa. Noelin kanssa on myös harjoiteltu naksutintemppuja.

Noel on mukava hoitaa, jollei tammoja ole lähistöllä. Oripoika seisoo kiitettävän hyvin paikoillaan, tosin välillä se saattaa piristää itseään puraisemalla hoitajaa takapuoleen jolloin yleensä hoitaja parahtaa ääneen "Au!" ja Noel ikäänkuin naurahtaa hirnahtamalla. Noel onkin todellinen huumorimies. Noel pitää rapsutuksista ja niitä se odottaakin hoidettaessa saavansa. Noel ei tarkoita ikinä pahaa kellekkään, mutta orimaisuutensa oria ja lasta ei saa jättää kahden. Noel on totisesti oikea naistenmies. Ori haistaa jo kaukaa tamman hajun ja kiljuu perään. Useimmiten tallissa ollessaan Noel onkin äänessä eikä kellekkään muulle hevoselle tai ponille anneta suunvuoroa. Tarhassa ollessaan poika on kaikkien pomo. Noel ei anna sijaa muille shettisoreille vaan johtaa joukkoa. Noel pärjää hyvin yhdessä toisten orien kanssa, joten poika voidaan tarhata kenen kanssa vain, lukuunottamatta tammoja. Noelin paras kaveri on Flash's Cadence, jonka kanssa Noel viettää mieluusti aikaansa. Tämä herrasmies on helppo satuloida ja suitsia. Se ei pullista, vaan nauttii siitä että pääsee lenkille. Kuolaimetkin sujahtavat suuhun ongelmitta :) Noel pitää lenkille lähdöistä ja sieltä palatessa ori yleensä ikäänkuin kiittää hirnahtamalla kevyesti. Noel myös suorastaan rakastaa valjastusta, siitä se jopa pitää enemmän kuin satuloinnista. Noel pitää valjakkoajokisoista ja tekee kaikkensa aina joka paikassa saadakseen omistajan/ohjastajan tyytyväiseksi. Tämä ori onkin suoranainen luonnonlahjakkuus valjakossa. Noelin komean musta värityksen ansiosta se myös huomataan! :)

Herrasmiehenä kun Noel tunnetaan, se ei hermostu maastossa ollessaan mistään. Ori nauttii kun saa ravata kärryjen edessä maastossa tai kun sen kanssa laukataan kiitolaukkaa sänkipellolla. Eli toisinsanoen voisi sanoa Noelin olevan täysin maastovarma. Noel rakastaa lenkkejä, kuten tuossa tuli aikaisemminkin todetuksi. Tämä poju tottelee herkästi ohjaa ja pohkeita ja onkin erityisen herkkä suustaan. Noel hermostuu pahemman kerran jos sen suusta revitään. Normaali reaktio tähän on pystyynhyppiminen ja vingahtelu. Noel siis ilmaisee todella mistä se ei pidä. Noel on muuten kyllä mukava ratsastaa. Kentällä poika laittaa kaikkensa peliin ja taipuu kuin ihmeen kaupalla vähän muotoon päin jopa laukassa. Noel pitää niin kouluratsastuksesta kuin esteistäkin unohtamatta valjakkoajoa. Noel on todellinen monitoimiponi. Sen kanssa on mukava toimia ja se on yhteistyökykyinen toimimaan niin nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Pojalle ei vain saa antaa periksi sen jotain halutessa, jollei kyse ole porkkanasta :D Porkkanoita Noel voisi vetää mahaansa vaikka kilotolkulla. Tämän voitte herkästi huomata katsoessa pojan suurensuurta mahaa. Noel on innokas liikkumaan ja hermostuu jollei pääse kolmeen päivään lenkille. Noel rakastaa esteitä ja hyppää mielellään niiden ylitse. Se on myös hyvä maastoesteissä. Noel on kova poika kiihdyttämään vauhtiaan hurjasti ennen estettä ja pukittamaan sen jälkeen, joten ratsastajan tulee tuntea ori ennen selkään hyppäämistä :) Yleisesti ottaen Noel on jokaisen nuoren unelmashettisratsu, joka todella pyrkii miellyttämään ratsastajan pyyntöjä ja jopa melkein lukee ajatuksetkin. Noel ei ole koskaan käynyt ratsastustunneilla, joten se on erityisen herkkä ja miellyttävä ratsastaa. Kaikki Noelin askellajit ovat pehmeitä ja mukavia istua. Huippu poni, jos suoraan sanotaan!

© Karoliina V. - Kiitos todella paljon!

~ Sukutaulu

I Hiirenkorvan Eemos II Day's Dråpare III Dagfinn
IIE Tormod
IE CW vanity Fair IEI Swee-Hai
Ch, KTK-II
IEE Desiré NR
E SLY Tihutyö EI Bellafonten Kourukuvio
KTK-III, YLA3
EII Manhattan
EIE De Zolt's Beautiful
EE S.L Scurrie
VIR MVA Ch, KTK-II
EEI Pingun Taapero
YLA2
EEE E.P's Pralinette

~ Jälkeläiset

s. 03.08.2007 o. Black Raccoon Dei (e. CW Ava Adore)
s. 17.07.2008 o. Heathfly Dei (e. Edenelle Toshie)
s. 30.04.2009 t. Southern Belle Dei (e. Vaapukan Venja)
s. 05.05.2009 t. Shelob Dei (e. CW She Spider)
s. 19.03.2011 o. Not Quite Fate Dei (e. Ibis Dei)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!