VIRTUAALIHEVONEN
Caldwell Ofelia
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-IISivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Caldwell Ofelia  » Väri:  Tumman ruunikko
 » Lempinimi:  Ofelia  » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  17.02.2008  » Kasvattaja:  Caldwell Shetlands
 » Ikääntyminen:  Ikä 60 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  98cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Palkinnot

» KANTAKIRJALAUSUNTO
18 + 16 + 17 + 19 = 70p. KTK-II
- hyvänmallinen shetlanninponi
- takaosa saisi olla pyöreämpi
- takakorkea
- hyväkarvainen.

» VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 16p.
Kisapisteet: 30p.
Vanhempien kilpailut: 10p.
Jälkeläisten kilpailut: 7p.
YHTEENSÄ: 63p., VVJ-II

~ Luonne

Ofelia on monen muun tallimme tamman tavoin kiltti poni, josta ei löydy diivamaisia puolia etsimälläkään. Tamma tuntuu pitävän kaikista ihmisistä ja eläimistä ja se on hyvin mukautuvainen, ehkä hieman liikaakin, sillä Ofelia on jäänyt tallin ponien arvojärjestyksessä alimmaiseksi. Mukautuvaisuudestaan ja miellyttämisenhalustaan huolimatta Ofelia ei ole ollenkaan säikky.

Tamman karsinakäyttäytyminen on esimerkillistä, karsinaan mennessä sisältä löytyy aina iloisen oloinen tamma, joka tulijan huomatessaan höristää korvia. Ofelialla ei myöskään ole tapana huutaa tallissa, muutamat hirnahdukset toki luonnollisesti kuuluu aina välillä. Hoitaessa Ofelia seisoo rauhallisena paikallaan, tammaa ei todellakaan tarvitse sitoa kiinni hoitoa varten. Ofelia seuraa kyllä kiinnostuneen näköisesti hoitajan toimia, mutta ei ala hössöttämään niin kuin jotkut muista poneista. Ofelia antaa harjata itseään kaikkialta, arkojen paikkojen vähän tomerammastakaan puhdistuksesta se ei osoita minkäänlaista vastalausetta. Kunnon letkupesusta Ofelia ei tunnu oikein välittävän, mutta pientä steppailua lukuunottamatta se suostuu pestäväksi. Pelkän sienen kanssa pestäessä tätäkään "ongelmaa" ei ole. Ofelian varustaminen on hyvin miellyttävää, se antaa kiinnittää valjakon peräänsä kenekään pitämättä tammasta kiinni. Joskus Ofelia tosin suorastaan innostuu kiinnitettävästi vaunusta vähän turhankin aikaisin ja ottaa muutaman askeleen, mutta jo äänikomennolla pysähtyy kuin seinään.

Ajaessa Ofelia on reipas ja kuuliainen, joskin välillä turhan riippuvainen ajajasta, se ei juuri ole omatoiminen. Tamma odottaa aina apuja ja noudattaa niitä, mutta epäselvistä avuista se hämmentyy todella paljon ja saattaa pysähtyä ihmetellessään mitä ajaja hakee takaa. Ofelia ei koskaan pelleile ajettaessa, mitä nyt joskus innostuessaan vauhti voi vähän lisääntyä, kunnes ajajan hidastuskäsky saa sen hiljentämään. Ofelia on paikoin vähän jähmeä, joten kunnon verryttely on aina paikallaan. Varsinkin koulukokeen eri osia harjoitellessa tulee ajajan kiinnittää kunnolla huomiota siihen, ettei Ofelia vahingossakaan oio mitään kaarevia suorituksia, vaan keskittyä kunnollisiin ajoteihin. Tahallaan tamma ei kulmia tai kaaria oio, vaan ainoastaan jos sen verryttely on jäänyt vähemmälle. Ofelian paras puoli ajossa on ehdottomasti sen kuuliaisuus ja keskittyminen, niiden takia sen kanssa on päästy kilpailemaan valjakon vaikeimpia luokkia.

Kisoissa Ofelia pysyy mieluiten tuttujen ihmisten lähettyvillä, vaikkei se varsinaisesti hämmenykään uudesta tilanteesta ja ympäristöstä. Yleisönkään edessä Kisaradalla sen keskittyminen ei herpaannu, tosin apujen tulee yleensä olla kotiharjoittelua selkeämmät, jotta suoritus onnistuu toivottavalla tavalla. Vieraita hevosia Ofelia pyrkii uusissa paikoissa tutustumisen sijaan lähinnä väistelemään.

~ Sukutaulu

I Eknäs Osgord
Ch
II Cadwalader Adin SWE III Cadwalader Caradog
IIE Cadwalader Cheryl
IE Rahikan Mariina IEI D.A. Amour
IEE Gårdvels Marmor
E Skohends Pandora
VVJ-II
EI Corinthian EII Quintin Brix
EIE Laure-Adeline
EE D'Candice EEI Sylvester GBR
EEE Step By Step

~ Jälkeläiset

s. 22.07.2008 t. Peaches Dei (i. Cecam Road Trippin')
s. 30.01.2009 o. Amadeus Dei (i. Crowvalley Gizmo)
s. 16.09.2010 o. Dark Poet Dei (i. Blackmailer Dei)
s. 16.02.2011 t. Iamamiwhoami Dei (i. Roo Rebel Dei)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!