VIRTUAALIHEVONEN
CW O Pamela VVJ-III
KisakalenteriSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuva ©PZ


 »Virallinen nimi: Cw O Pamela  »Väri:  Rautias
 »Lempinimi:  Pamela »Merkit:  -
 »Rotu:  Shetlanninponi »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  05.04.2007  »Kasvattaja:  Ceridwyn
 »Ikääntyminen:  Ikä 40 irl päivää = 1 virt. vuosi  »Painotus:  Valjakkoajo
 »Säkäkorkeus:  100cm  »Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

Luonne

Pamelassa on hiukan diivan "vikaa", ja se vaatii osakseen paljon huomiota. Halutessaan tamma osaa käyttäytyä kuin enkeli, mutta löytyy siitä känkkäränkkäpuolikin. Onneksi olemme jo tottunut sen pieniin temppuihin, ja toistaiseksi niin poni kuin omistajakin ovat olleet tyytyväisiä elämäänsä yhdessä.

Hoitaessa Pamela voi aluksi näyttää hiukan hapanta naamaa, mutta pienen rapsuttelutuokion jälkeen se tuijottaakin hoitajaa korvat hörössä kerjäten lisää taputuksia. Pamela on hyvä laittaa hoidon aluksi riimulla kiinni, sillä vaikka hoito onnistuukin tamman ollessa vapaana, on sen kiinniolo selvästi helpottava tekijä. Pamela on erityisen herkkä pään harjauksesta ja sitä täytyy tosissaan harjata varovaisesti ellei halua hampaan jälkiä käteensä, mutta muuten Pamela tuntuu kuitenkin nauttivan harjauksesta. Kavioita putsattaessa Pamela ei oikein haluaisi nostaa jalkojaan ylös, vaan sitä täytyy joko maanitella hetken aikaa tai ottaa oikein kunnolla jalasta kiinni ja nostaa. Kun jalka on kerran saatu ylös tammaa ei juuri tunnu kiinnostavan mitä hoitaja tekee, joten itse puhdistusoperaatio on suhteellisen helppo. Vaikka perushoito sujuukin pienten temppujen lomassa, on tamman pesu huomattavasti hankalampaa; Pamela tuntuu joko inhoavan ajatustakin kunnollisesta vesipesusta. Sienellä muutaman hikisen tai kuraisen kohdan pyyhkiminen on vielä toteutettavissa, mutta kunnolla pestäessä Pamelalla on korvat luimussa ja sen pieniä kavioita sietää varoa. Onneksi perusteellisen kuivauksen jälkeen sen ilme on taas jo huomattavasti iloisempi.

Monen muun tallin shetlanninponin tavoin myös Pamela on painottunut valjakkoajoon. Verrattuna joihinkin muihin poneihin, Pamelaa on aavistuksen hankalampi ajaa ja sen kanssa täytyy tehdä tosissaan töitä menestyksen saavuttamiseksi. Erittäin tärkeää on pitää Pamela kiinnostuneena tehtävistä sillä jos sen innostus herpaantuu niin hienon valjakkoponin sijaan kärryjen edessä tuntuu olevan erittäin laiska ja paikoin hiukan temppuilevakin poni. Pamela ei itse ole kauhean aktiivinen tehtäviä suorittaessa, kuskilla onkin erittäin suuri vastuu muistutella tammaa kesken olevasta työstä. Halutessaan Pamela on aika kuuliainen ajajan antamille avuille, ja siltä löytyy myös eri valjakkokokeisiin vaadittavaa energiaa ja paikoin tunnollisuuttakin, kunhan vain myös kuski on tarpeeksi hereillä. Tamman kanssa myös menty paljon eteenpäin verrattuna siihen mitä se nuorempana oli. Juuri Pamelan vaatiman suuren treenausmäärän ja tehtävien hionnan takia jokainen puhdas suoritus on ollut erittäin hieno hetki.

Taluttaessa, varsinkin tallin sisällä, Pamelalla on tapana hiukan viskoa päätään. Kaipa se vain kokeilee taluttajaa, joten kunhan pitää kunnolla riimunarusta kiinni selviytyy suurimman osan talutusmatkasta hyvin. Kesäisin Pamelalla on tosin tapana yrittää rynnätä kesken talutuksen tekemään tuttavuutta ruohokenttien kanssa. Se ei myöskään aina millään haluaisi mennä juuri siihen suuntaan mihin taluttaja on viemässä, ja joskus tamma laittaakin jarru- ja sen jälkeen perutusvaihteen päälle. Tätä ei kuitenkaan tapahdu enää kovinkaan usein, ja komennuksella se jatkaa useimmiten matkaa.

Pamela tarhataan muutaman muun pikkutamman kanssa, ja vaikka hiukan aluksi epäilimmekin sen aiheuttavan ongelmia, on kaikki sujunut hyvin. Tamma pitää ehkä hiukan väliä muihin tammoihin, mutta se ei missään tapauksessa eristäydy muista. Tallin uusiin tulokkaisiin se suhtautuu tosin varauksella, mutta jos toinen poni tekee aloitteen on Pamela suht innoissaan uudesta tuttavuudesta. Talvisin, varsinkin kovan lumisateen jälkeen Pamela laukkailee ympäri tarhan lumipeitettä erittäin innoissaan, se selkeästi piristyy pienessä talvipakkasessa. Näiden pienten laukkaleikkien jälkeen se onkin usein tyytyväisenä tulossa takaisin talliin.

Sukutaulu

I CW Six Underground  II Star Sky's Secret Life III My Secret Valentine
IIE Hevosenkengän Zeal For Life
IE CW Mint Royale IEI Sateenkaaren Syysmyrsky
IEE Kuusilehdon Diana
E Edenelle Bethany
Champion
EI Rivulet's Winnie the Pooh EII Liinun Celebrant
EIE Harmaanaaman Taste Of Freedom
EE E.T. Rhoma EEI Hallakon Indiana
KTK-II
EEE Lumihevosen Pieni Prinsessa

Jälkeläiset

s. 04.11.2007 t. Sweet Paloma Dei (i. Flash's Cadence)
s. 09.06.2008 t. Sweet Lolita Dei (i. Flash's Cadone)
s. 29.07.2008 o. Warlike Feel Dei (i. Dante Dei)
Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi on Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!