VIRTUAALIHEVONEN
CW Shantylane Prada
VIR MVA Ch, KTK-III, VVJ-I, YLA2Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: CW Shantylane Prada  » Väri:  Voikko
 » Lempinimi:  Prada » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  02.10.2006  » Kasvattaja:  Ceridwyn
 » Ikääntyminen:  Ikä 60 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  104 cm  » Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 14.1.2009.

»KANTAKIRJAUSLAUSUNTO
16 + 17 + 17 + 15 = 65p KTK-III
- Ryhdikäs ori, erinomaiset jouhet
- Hyvä rotu- ja orileima
- Lautanen lyhyt, takaosa massiivinen
- Jalat hyväasentoiset

»VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 7 + 7 + 6 + 7 = 27p vanhat kuvat
Omat kilpailutulokset: 30p.
Vanhempien ja jälkeläisten kilpailutulokset: 9p.
YHTEENSÄ: 66p., VVJ-I

»YLEISLAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 26p.
Kuvauspisteet: 32p.
Suku & jälkeläiset: 42p.
Kisapisteet: 35p.
YHTEENSÄ: 135p., YLA2
Muuta: Luokanvoittaja

~ Luonne

Pradalla on tapana pitää jonkin verran melua itsestään vieraissa tilanteissa ja paikoissa, mutta tutun ihmisen kanssa ja omassa tallissa se on kuitenkin aivan tossun alla ja maailman mukavin ajanviettokaveri. Karsinassa Prada on rauhallisuuden perikuva, se ottaa karsinaan tulijat vastaan korvat hörössä. Pradan perushoidossa ei ole siis melkein mitään ongelmia, tosin aamuvarhaisella sen ylös saaminen makuuasennosta voi hieman viedä aikaa, Prada kun mielellään jäisi karsinaansa köllöttelemään omistajan suunnitteleman aktiviteetin sijaan. Pradan varustaminen sujuu helposti, tosin suitsittaessa se voi pari kertaa nostella päätään ennen kuin suostuu ottamaan kuolaimet suuhunsa. Orin koosta johtuen varustaja ei kuitenkaan joudu koville suitsiessa, ellei varustaja itse ole ihan minikokoa. Valjastaessa Prada ei aina malttaisi seistä paikoillaan, mutta avustajan pitäessä siitä kiinni valjastaminen luonnistuu melko helposti.

Satulavyön kiristys ennen ratsastusta sujuu ilman vastalauseita, mutta satulaan noustessa Pradalla on tapana innostua steppailemaan edes takaisin. Ilmeisesti ori ilmaisee siten intoaan, mutta selkäänousijan tasapainoaisti on helposti koetuksella. Prada etenee ratsastaessa reippaasti ja se on varsinkin maneesissa helposti käsiteltävä, joskin maneesin oven nitinä sitä avattaessa saa orin hiukan hermostumaan. Prada oikoo hieman kulmia ja ne onkin hyvä ratsastaa mahdollisimman huolellisesti. Ulkona ratsastaessa Prada on maneesia enemmän altis muille ärsykkeille, varsinkin lähitarhojen tammoille, jolloin ratsastajan täytyy muistaa tossuluonteisen hevosen olevan kuitenkin ori. Pradalla kisataan aktiivisesti sekä koulu- että valjakkokisoja. Valjakossa Prada on lähes aina reipas ja melko kuuliainenkin, joskin ratsastusreittien oikomista tapahtuu tässäkin lajimuodossa. Ajajan pitääkin todella osata kunnon apuja ja ajaa päättäväisesti, jotta varsinkin taitoradat tulisi suoritettua mahdollisimman vähin virhein.

Tarhassa Pradan mielipuuhaa on ehdottomasti piehtarointi, mitä mutaisempi kohta, sitä parempi. Hyvänä kakkosena on lähitarhojen tammojen tiirailu ja niiden kanssa jutustelu. Prada antaa useimmiten ottaa itsensä kiinni kiltisti kunhan tarhasta hakija on tuttu ihminen.

Julkisilla paikoilla Pradan orimaisempi puoli herää henkiin ja metelikin on ajoittain sen mukaista. Tammojen perään huudellaan kuin viimeistä päivää, herralle ei ilmeisesti riitä, että tallin omat tammat palvovat sitä. Kisapaikoilla Prada aistii helposti ratsastajan tai ajajan jännittyneisyyden ja saattaa hermostua hiukan itsekin. Hermostuneisuus purkautuu usein ylimääräisenä reippautena ja silloin kisaradalla viiletetään ja kovaa.

Kuljetustraileriin meno voi olla ongelmallista, Prada joko menee sinne rynnimällä tai sinne ei sen mielestä pitäisi mennä ollenkaan. Lyhyitä välimatkoja matkustettaessa Prada ei reagoi trailerissa oloon, mutta pidemmillä reissuilla kuuluu usein trailerista mielenosoituksellista metelöintiä.

Prada on muutenki hurmaava persoona: Kotona se on kuin iso vauva, mutta näyttelyissä se osaa laittaa parastaan. Erilaisten perusaskareiden suorittaminen ratsastuksesta kavioidenputsaukseen ovat erityisen nautittavia ajanviettotapoja kun on kyse Pradasta.

~ Sukutaulu

I Harmaanaaman Darth Maul  II Angel's Wicked Game
VIR MVA Ch
III Snowdrop's Douglas
KTK-III
IIE Rachel van Goodhouse
IE Rivulet's Taste of Honey IEI Popcorn Pirate
KTK-II
IEE Harmaanaaman Taste of Freedom
E CW Bonnie Mistress EI Taikajoen Heretic EII Mäntysuon Heretic
Ch, KTK-II
EIE Rubinan Toka-Vekara
EE MH Pikku Vadelma EEI S.W Bensacola Just Finish
EEE MH Forever and One
(VIR MVA) Ch

~ Jälkeläiset

s. 10.06.2007 t. Edenelle Nancy (e. Edenelle Francine)
s. 13.06.2008 t. Unia Dei (e. Lacrisia Ulrika)
s. 05.08.2008 o. Monsoon Blues Dei (e. Acacia v.d. Jam)
s. 13.08.2008 t. Stellar Style Dei (e. CW Audrey Hepburn)
s. 11.01.2009 o. Oberon Dei (e. Dixie Dei)
s. 27.02.2009 o. d'Angelo Dei (e. Dixie Dei)
s. 16.03.2009 o. Pendragon Dei (e. Edenelle Toshie)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!