VIR MVA Ch Tuikin Roihu KTK-III, KRJ-II
Kisakalenteri


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

 »Virallinen nimi: Tuikin Roihu  »Väri:  Rautias
 »Lempinimi:  Roihu »Merkit:  -
 »Rotu:  Suomenpienhevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Ori  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  27.02.2007  »Kasvattaja:  Virtuaalitalli Dei/Leandra
 »Ikä:   vuotta (30 irl päivää = 1 virt. vuos)i  »Painotus:  Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  147cm  »Koulutus:  Ko: Va B - Re: 80cm


»KANTAKIRJAUS
17 + 14 + 21 + 16 = 68p. KTK-III


»KRJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 32p.
Omat kilpailutulokset: 50p.
Jälkeläisten kilpailutulokset: 0p
YHTEENSÄ: 82p., KRJ-II

» LUONNE

Roihu on nimensäkin mukaisesti hiukan kuumahko ja esiintymiseen taipuvainen ori. Joskus tallin käytävälläkin se astelee olevinaan kuin maailman kaunein hevonen BIS-kehässä. Kaikesta esiintymisestään huolimatta Roihusta löytyy myös se ihmisystävällinen ja erittäin sopeutuvainenkin puoli. Roihu ei juurikaan "valita" jos hoitaja hiukan haparoi tai kaikki ei suju aivan täydellisesti. Orin kanssa tulisi kuitenkin aina olla hiukan varuillaan vaikka Roihu ei ilkeä missään nimessä olekaan, muuten voi olla että tuntee pienen näykkäisyn esimerkiksi olkapäässään. Roihun hoitaminen on melko helppoa, joskus se voi olla rauhaton jos tallissa on paljon meteliä. Satulointi sujuu useimmiten nopeasti, suitsittaessa se saattaa joskus nostella päätään, mutta sekin loppuu jos käyttää tarpeeksi "tiukkoja" otteita. Vedelle ja erityisesti pesemiselle Roihu on erittäin perso, ainakin kesällä, talvellakaan se ei vastustele vesikarsinaan menoa. Jos tallissa on hiukankin rauhattomampaa Roihu voi pitää jonkin verrna meteliä ja se yhtyy helposti muiden hirnuntaan. Tallissa se liikkuu esiintymispiirteistä huolimatta kiltisti.

Ratsuna Roihu innostuu helposti, ja silloin se on menoa. Tiukkaa ja taitavaa ratsastajaa se kyllä kuuntelee ja tottelee, mutta aina välillä sen mielestä menoa piristää roimasti hetkellinen vauhtispurtti. Raipan käyttö on Roihulla ratsastaessa jätettävä minimiin, pienestäkin napautuksesta se voi vetää hernen turpaansa joksikin aikaa. Hyvän ratsastajan kanssa Roihun ratsastus on hienoa katseltavaa, askel on lennokas ja halutessaan ori toimii pienemmästäkin avusta. Energiaa Roihussa piisaa ja se on joskus hiukan huono asia, joskus ylimääräinen energia kun voi pilata muuten onnistuneen kouluradan. Hyvä ratsastaja saa kuitenkin hillittyä Roihua ja auttamaan sitä keskittymään harjoitteisiin eikä Roihu todellakaan ole mikään huonompi koulurastu, kunhan vain ratsun ja ratsastajan kemiat sopivat yhteen.

Vaikka Roihulla onkin taipumus esiintyä, sen talutus on joihinkin oreihin verrattuna aika helppoa. Tallin pihapiirissä se varmasti kävelisi tutun ihmisen perässä kenties ilman naruakin, julkisella paikalla Roihun perään pitää katsoa jo selvästikin enemmän. Pientä huuteluakin muille hevosille on kuultu julkisissa tapahtumissa, onneksi Roihu muistaa kuitenkin hyvät käytöstavat myös poissa kotoa.

Orin lastaus voi pahimmillaan olla jopa monen tunnin tuskainen operaatio. Helpoiten Roihun saa traileriin houkuttelemalla kauraämpärillä käyttäen avuksi lankakujaa, lopputulos ei aina siltikään ole toivottu. Trailersta ulos Roihu tulee kiltisti ja nopeasti, joskus se voi olla hieman ärtynyt pitkästä matkasta. Usein ensi töikseen uuteen paikkaan saapuessa Roihu haluaisi tutkia kaiken mahdollisen ja taluttajalla voi olla hiukan vaikeuksia pitää ori aisoissa. Hetken innostuksen laannuttua se rauhoittuu ja alkaa keskittyä rapsutusten keruuseen.

Roihu on parhaimmillaan monipuolisena oriina jonka kanssa tekeminen ei koskaan lopu, mutta jonka kanssa jännitys ei ikinä kasva liian suureksi. Omalla osaamisellaan ja persoonallaan ori onkin hurmannut jo monta sydäntä.

» SUKUTAULU

I Haperon Tihku
VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III
II Tuohimäen Karaatti
VIR MVA Ch, KTK-II
III Purppuran Kuulento
IIE Pilvimarjan Itse Neiti Kirous
Ch, KTK-II
IE Hienohelma TM IEI F.S. Pyry
Ch, KTK-II
IEE VM Höpöttäjä
KTK-III, YLA3
E Wadelman Kreivitär
KTK-II, Champion, KRJ-II, YLA1
EI Nerian Komu
KRJ-III, YLA2
EII LD Virne
EIE PL Uraanitar
EE EL Valottaren Ainoa
YLA1, KRJ-IV
EEI Viljamäen Sälisteri
EEE Kuunsillan Peikkotyttö


» JÄLKELÄISET

Tuikin Roihu tulee jalostuskäyttöön kisanäytön ja iän kartuttua.

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!