VIRTUAALIHEVONEN
Drunken Lullaby Dei
VIR MVA Ch, KTK-IISivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Drunken Lullaby Dei  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Ronja » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  19.8.2008  » Kasvattaja:  Virtuaalitalli Dei
 » Ikääntyminen:  Ikä 30 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  97cm  » Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

~ Palkinnot

VIR MVA Ch-palkinto myönnetty 24.02.2010.

Kantakirjattu II-palkinnolla (77p) ponikantakirjaan.

~ Luonne

Jos hevoset pitäisi listata persoonallisuutensa mukaan, Ronja olisi varmasti sen listan häntäpäässä sillä se ei juuri luonteeltaan massasta poikkea. Ronjaa voisi hyvin kuvailla sanoilla tavallinen ja kiltti, ja kenties juuri tämä 'tavallisuus' tekee siitä mukavan kaverin rentoutumiseen keskellä arkea. Ronjan perushoito sujuu helposti ja lähes aina ilman mitään ongelmia. Pienen kokonsa sekä rauhallisuutensa takia Ronjan hoitoon ei kulu paljoakaan aikaa, jolloin hoitaja jää helposti paijaamaan kilttiä pikkuneitiä hoidon jälkeen. Kavioiden nostelun opettelu oli Ronjan kanssa varsana hieman tuskaista, mutta nykyään se sujuu jo rutiinina, samoin kuin ratsastusvarusteiden laitto. Ronjan varustaminen valjakon eteen ei sekään ole ongelma, joskus neiti saattaa kuitenkin innostua siitä vähän liikaa ja alkaa kiehnätä paikallaan hankaloittaen puuhaa. Tallissa Ronja on hiljaa eikä pidä itsestään meteliä.

Ratsuna Ronja toimii oikein hyvin, se vastaa apuihin kuuliaisesti ja yrittää keskittyä ratsastajan antamin tehtäviin mahdollisimman hyvin. Välillä meno voi olla vähän laiskanpuoleista, mutta pohkeilla saa Ronjaen lisää vauhtia ja raippaa tarvitaan selkeästi harvemmin. Ronjalla ei varsinaisesti ole raippakammoa, mutta raipan käytön jälkeen se on aavistuksen jännittyneempi. Ronjan kanssa kisataan esteillä ja valjakkoajossa, ja näistä kahdesta Ronja nauttii selvästi enemmän valjakosta. Se hyppää kyllä pieniä esteitä helpon näköisesti mutta pitkää esterataa suorittaessa se tuntuu turhautuvan jatkuvaan pomppimiseen. Pienenä ponina Ronjalla ei ole kaikkia niitä mahdollisuuksia valjakkoajossa kuin isomman kategorian poneilla, mutta kokoonsa nähden se toimii ylättävän hyvin valjakkoratsuna. Parhaimmillaan Ronja pienine kärryineen on tarkkuuskokeessa, jonka suorittamisesta sen huomaa useimmiten nauttivan.

Kisapaikoilla huomaa Ronjan selkeästi arastelevan vieraita ja varsinkin isoja hevosia. Se ei selkeästi villiinny, mutta astelee paikoillaan hermostuneesti ellei lähistöllä ole tuttuja ihmisiä tai hevosia. Kisasuorituksesta Ronja ei juurikaan ota paineita ja se kuuntelee ratsastajan/ohjastajan apuja hyvin. Kisasuoritusta ei häiritse ympäröivä meteli mutta joskus Ronja huomaa kisa-alueen ulkopuolella jotain erityisen kiinnostavaa ja keskitys voi herpaantua.

Ronja on erittäin kiintynyt muutamaan tallin vanhempaan shetlanninponitammaan ja se viettääkin lähes kaiken tarhailuaikansa katsellen näiden tammojen puuhailua ja joskus osallistuu itsekin toimiin. Ronjasta löytyy vielä varsamaisia puolia ja joinain vapaahetkinä se laukkailee päättömästi ympäri tarhaa purkaen energiaa. Ronja ei varsinaisesti ole mikään karkailija, mutta välillä se koettaa onneaan jonkun avatessa tarhan portin ja muutamat kerrat on se karkaamisessa onnistunut. Karkureissut ovat kuitenkin jääneet lyhyiksi ja parin minuutin mittaisen jahtausretken päätteeksi se antaa ottaa itsensä kiinni.

~ Sukutaulu

I Sparkeagle Dei
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
II CW Sparkling Rebellion III Hallakon Theodor
IIE Swee-Kaye
VIR MVA Ch, KTK-III
IE CW Ava Adore
Ch, KTK-II, YLA2
IEI CW Snow Brigade
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, VVJ-I
IEE Whistlehill's Natureborn Rockstar
E Edenelle Tamara
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, VVJ-I
EI CW Tallby EII CW Circumstance
EIE Vivita
EE CW Cranberry EEI HK Cornarid
EEE P.M Carpe Diem
KTK-II

~ Jälkeläiset

s. 19.03.2009 o. Granada Real Dei (e. CW Alhambra Royale)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!