VIRTUAALIHEVONEN
CW She Spider
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA2Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

Perustiedot

 » Virallinen nimi: CW She Spider  » Väri:  Punarautias
 » Lempinimi:  Siri » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  16.02.2007  » Kasvattaja:  Ceridwyn
 » Ikääntyminen:  Ikä 40 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  88 cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

Palkinnot

VIR MVA Ch myönnetty 12.11.2007

»VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 8 + 8 + 8 + 8 = 32p.
Omat kilpailutulokset: 30p.
Vanhempien ja jälkeläisten kilpailutulokset: 8p.
YHTEENSÄ: 70p., VVJ-I

»KANTAKIRJALAUSUNTO
18 + 19 + 19 + 15 = 71p KTK-II
- Tammalla on hyvä rotu- ja sukupuolileima
- Se on etupainoinen, sillä on kevyt kaula mutta muuten hyvä ylälinja.
- Lapa on pysty, jalat ohuet ja takaosa lihasköyhä.
- Tyypillinen kaunis tamma joka on tänään esitetty hyvässä kunnossa.

»YLEISLAATUARVOSTELU
32 + 31 + 35 + 35 = 133p YLA2

Luonne

Siri on loputtoman hellyydenkipeä pikkutamma. Tavallisesti se tulee tervehtimään niin tarhassa kuin laitumellakin vierailijaa, hiukan aluksi ehkä ujostellen mutta ehdottomasti korvat iloisesti hörössä. Karsinan oven auetessa Siri innostuu myös helposti vähän liikaakin, ja oven avaajan olisikin hyvä pitää varansa ettei ponitamma innostu ryntäämään pois karsinasta. Karsinassa Siri pyörii helposti aluksi henkilön ympärillä kerjäten rapsutuksia, mutta pienellä, äänellisellä muistutuksella se rauhoittuu odottamaan seuraavaa tapahtumaa. Tallin käytävälle kiinni laitettuna Siri ei aina malttaisi seistä paikallaan, vaan se mielummin tekisi lähempää tuttavuutta tallissa liikkuvien kanssa.

Yleisesti Siri on helppo hoitaa, se on kiltti ja tottelevainen, mutta joskus se on hieman kärsimätön ja pitkän hoitourakan ollessa käynnissä se voi hiukan alkaa steppailemaan paikoillaan. Siri tuntuu nauttivan perusteellisesta harjauksesta, kunhan se vain ei kestä liian pitkään. Harjojen valinnassa on kuitenkin oltava tarkkana, liian kovan harjan käyttöä Siri vastustaa helposti, ja erittäin kovaäänisesti. Kaviot tamma nostaa kiltisti ja vastustelematta, mutta kavion ollessa ylhäällä se voi hieman pilailla hoitajan kustannuksella ja yrittää laittaa kavion uudestaan maahan. Kunnon ote kaviosta on kuitenkin "vastalääke" tähän, ja jalan kerran pysähdyttyä sen pienet kaviot on helppo puhdistaa. Sirin mielestä pesukarsina on maailman ihmeellisin paikka, sen mielestä letkusta tuleva vesisuihku on jotain todella mielenkiintoista. Vesilammikoiden loiskuttaminen kaviolla on myös sen mielestä hauskaa.

Sirin valjastaminen voi joskus olla hiukan vaativaa, tamma kun niin mielellään olisi jo menossa ennen kuin kärryt ovat kunnolla kiinni. Valjastaja voi joutua useinkin komentamaan tammaa pysymään paikallaan, avustaja on myös usein tarpeellinen. Toistaiseksi muutamaa tamman huonoa päivää lukuunottamatta Siri ei ole vastustanut kärryjen laittoa, siinä suhteessa se on helppo laittaa kuntoon.

Sirin kanssa olemme saaneet valjakkoajon hiottua huippuunsa, tämän tamman saa kulkemaan erittäin hienosti kärryjen edessä! Siri on kuuliainen ja reipas, oikea unelma ajaa. Huonoja päiviä toki löytyy niin ponilta kuin ajajaltakin, mutta usein myös känkkäränkkäpäivinä olemme oppineet jotain. Siri ei ole ehkä sen tyypin poni, jota pitäisi jatkuvasti opastaa, vaan se omaksuu melkoisen nopeassa ajassa uusia asioita. Joskus Siri voi haparoida tehtävissä, ja niitä usein peräkkäin tehtäessä se voi hiukan turhautua, mutta turhaantumisessakaan se ei juurikaan ala vikuroimaan. Sirin tapa kulkea eteenpäin on reipas, vain ensimmäisen kymmenen minuuttia verryttelystä se kulkee hiukan tahmaisesti ja joskus laiskastikin. Kisatilanteissa sen vahvuuksia ovat juuri sen innokkuus ja reippaus, harvemmin kisasuoritus on tyssännyt siihen ettei ponia kiinnostaisi. Liikuntapaikalla on Sirille hiukan väliä, meluisalla ja vilkkaasti liikennöidyllä alueella sen suoritus on usein heikompi kuin hiljaisella paikalla. Jos Siri hermostuu kisapaikan vilkkauden takia, ajajan tulee erityisesti kiinnittää huomiota omiin käskyihinsä ja tamman ja itsensä väliseen kommunikointiin.

Usein henkilö tuudittautuu siihen uskoon että kun Siri kerran useimmiten käyttäytyy huomattavan kiltisti, se tosiaan käyttäytyy aina kuin unelma. Väärin, kyllä tästäkin tammasta löytyy sitä "shettismäistäkin" puolta. Se osaa olla myös hyvin itsepäinen, onneksi tätä ominaisuutta esiintyy vain harvakseltaan. Kiltteydestään huolimatta Siri osaa myös yrittää karata aina silloin tällöin, onneksi se karkuun päästessään tyytyy juoksentelemaan muutaman minuutin ennen kuin palaa kiltisti takaisin.

Sirin suurin erityispiirre on ihmisrakkaus, se on varsasta asti viihtynyt ihmisten rapsuteltavana ja helliteltävänä. Vielä nyt vähän vanhempanakin tarhassa vieraillessa pieni, iloinen pää tunkee aivan viereen odottamaan taputuksia.

Sukutaulu

I CW Downthe Island
VVJ-I
 II CW Sunshine Calypso
VIR MVA Ch, KTK-II
III Winterhill's Capricio
IIE Shambles Ray of Sunshine
VIR MVA Ch, KTK-III
IE WF Coralle
VIR MVA Ch
IEI Feodor v. Boothause
IEE Jealous India
E MH Count On Me EI Honeymoon's Watch Up EII Ameba de Tarantella
EIE Rhea
EE Sessin Namupala EEI Conna Snapjack
KTK-III
EEE Sunrise Morning Came

Jälkeläiset

s. 29.10.2007 o. Royal Tragedy Dei (i. CW Alhambra Royale)
s. 19.01.2008 t. Shetricker Dei (i. Sparkeagle Dei)
s. 29.05.2008 o. Darcy Dei (i. Dante Dei)
s. 26.07.2008 t. Sheteaser Dei (i. Flash's Cadence)
s. 07.01.2009 t. She's Madonnah Dei (i. Why So Serious Dei)
s. 05.05.2009 t. Shelob Dei (i. Vaapukan Noel)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!