VIRTUAALIHEVONEN
Lacrisia Ulrika
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, YLA1Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

Perustiedot

 » Virallinen nimi: Lacrisia Ulrika  » Väri:  Musta
 » Lempinimi:   Ulrika » Merkit:   -
 » Rotu:   Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  17.04.2006  » Kasvattaja:   Lacrisia
 » Ikääntyminen:   Ikä 50 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:   Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  94 cm  » Koulutus:   Noviisien ponivaljakko

Palkinnot

»KANTAKIRJALAUSUNTO
21 + 20 + 20 + 21 = 82p. KTK-I
-Tammalla on erinomainen rotu- ja sukupuolileima.
-Se on ryhdikäs ja hyväntyyppinen, sillä on lyhyehkö kaula ja hyvin asettuneet suorat jalat.
-Massava ja tukeva mutta sopusuhtainen kokonaisuus.
-Kaunis pää.

»VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 9+8+9+9=35p.
-kiitettävä kokonaisuus, hyvä runko ja leimat
-kaikinpuolin upea tamma
Omat kilpailutulokset: 25p.
Vanhempien ja jälkeläisten kilpailutulokset: 5+1
YHTEENSÄ: 66p., VVJ-I

»YLEISLAATUARVOSTELU
YHTEENSÄ: 140p., YLA1, AP2

Luonne

Ulrika on pieni, mutta pippurinen ponitamma josta löytyy vauhtia enemmän kuin muista tallin shetlanninponeista yhteensä.

Hoitaessa Ulrika on hieman kärsimätön. Sen mielestä kaikki pitäisi tapahtua heti eikä kohta. Harjatessa Ulrika jaksaa kyllä seisoa kiltisti paikallaan, kunhan se vain ei kestä liian kauaa, mutta odotapas vaan kun tulee aika laittaa varusteet päälle. Neiti ei millään jaksaisi odottaa että hoitaja saa kaikki varusteet kunnolla päälle, vaan se tietää pääsevänsä ulos ja se haluaisi päästä ulos heti. Kavioiden puhdistus voi joskus olla hankalaa, mutta yleensä se pesun ohella sujuu hyvin.

Ratsastus sujuu usein reippaasti, usein jopa liiankin reippaasti. Ulrika on kovin innostunut vauhdin hurmasta, mutta kokenut ratsastaja saa sen menemään oikein nätisti ja hiljaisemmalla vauhdilla. Tamma jaksaa keskittyä toimintaa kiitettävästi, ja se vastaa apuihin hyvin. Ulrika hyppää esteitä mielellään, ja koulukin sujuu, mutta valjakkoajossa se on oikea ihmeponi. Valjakkoa mentäessä Ulrika kunnostautuu apujen vastaamiseen, ja ainakin näin omistajan silmissä neiti myös nauttii suunnattomasti valjakkoajosta ja ihme kyllä se yleensä hidastaa vauhtiaan valjakkoa kisatessa. Usein juuri valjakkoajokisoissa kaikki sujuu nappiin, vaikka esteiden ja koulun puolella saattaa juuri vauhdin takia jäädä rata suorittamatta huolellisesti. Ulrikan hyväksi on kuitenkin on sanottava se, ettei se pelkää juuri mitään, ja siksi ratsastus ja valjakko sujuvat oikein mukavasti, tosin yleensä varsin vauhdikkaasti. Vauhti voi kuitenkin olla myös positiivinen asia, kunhan ohjaksissa on kokenut ihminen joka ei pelkää uusia tilanteita pienen ponitamman kanssa.

Tarhassa Ulrika viettää aikaa miellään lepäillen ja keräten energiaa. Se kuitenkin innostuu helposti uusista puuhista muiden nuorten hevosten kanssa, ja Ulrika voi toimia helposti muiden hevosten innoittajana.

Traileriin Ulrika menee vauhdilla, ja vauhdilla se myös tulee ulos. Kuljetuksesta Ulrika ei varsinaisesti nauti, ja se saatta hermostua pitkän matkan takia, mutta traileriin menossa ja poistumisessa ei koskaan ole ollut ongelmia.

Kisoissa Ulrika yrittää tehdä tuttavuutta muiden ponien kanssa, mutta viimeistään lämmittelyalueella se alkaa keskittyä tulevaan kisakoitokseen. Radalle päästyään Ulrika ei näe muuta kuin radan, ja keskittyy oikein kunnolla, joskin vauhti voi jäädä välillä vähän liiankin kovaksi. Siksi lämmittelyalueella pitäisi ratsastajan yrittää hillitä sen vauhtia mahdollisimman paljon, jotta kisasuorituskaan ei menisi ihan pelkäksi vauhdin hurmaksi.

Ulrika on tallin ehdoton vauhtikuningatar, mutta se on myös syötävän suloinen poni jonka kanssa työskentelystä saamme nauttia vielä monta ihanaa vuotta.

Sukutaulu

I CW Balmyard II VIR MVA Ch CW Sugar Ray KTK-II III Tuohimäen Hurmuri
IIE VIR MVA Ch Shambles Ray of Sunshine KTK-III
IE CW Glory Box IEI Feodor von Boothause
IEE Desiré NR
E CW Almond Joy EI VIR MVA Ch Faithful Ghost KTK-II EII Golden Ghost
EIE Bobine
EE Viljamäen Ärla EEI Pippin of Maryfield
EEE Mäntysuon Charmed Ice

Jälkeläiset

02.07.2006 o. VIR MVA Ch Odeon Dei KTK-II (i. Edenelle Oxygen) VIR MVA Ch
31.07.2006 t. VIR MVA Ch Dixie Dei VVJ-I (i. CW Y'Aint Uptown)
06.02.2007 t. Jillaroo Dei (i. CW Remy Zone)
05.08.2007 t. VIR MVA Ch Sparkling Jewel Dei (i. Sparkeagle Dei)
10.12.2007 o. VIR MVA Ch Dante Dei (i. Danes v. Missway)
13.06.2008 t. VIR MVA Ch Unia Dei (i. CW Shantylane Prada)
12.02.2009 t. Vienna Dei (i. Gungbacks Rojal)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!