Ch Wadelman Kreivitär KTK-II 73p., KRJ-II, YLA1 2
Kisakalenteri »Virallinen nimi: Wadelman Kreivitär  »Väri:  Tummanpunarautias
 »Lempinimi:   Viivi »Merkit:   Tähti, kuonopilkku
 »Rotu:   Suomenhevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  17.09.2005  »Kasvattaja:  Wadelma
 »Ikä:   vuotta (50 irl päivää = 1 virt. vuosi)  »Painotus:   Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  153 cm  »Koulutus:   Re: 80cm - Ko: He A


» KANTAKIRJALAUSUNTO
17 + 16 + 19 + 21 = 73p., KTK II
- Kauniin värinen, turhan suora takaosa
- Tummat kuvat
- sopusuhtainen, hyvät suorat jalat, hyvä pyöreä runko
- nätti, sopusuhtainen tamma

» YLEISLAATUARVOSTELU
YHTEENSÄ: 143p., YLA1, LV, AP1!

» KRJ-LAATUARVOSTELU
YHTEENSÄ: 86p., KRJ-II

» LUONNE

Hoitaessa Viivi katselee hoitajan puuhia innokkaasti. Se on erittäin ihmisrakas, ja usein se kiehnää hoitajan ympärillä hankaloittaen hoitoa. Viivi on kuitenkin todella kiltti, ja itse hoidossa ei sinänsä pitäisi olla mitään ongelmia. Kaikki hoidon perustapahtumat hoituvat ilman häiriötä, joskin Viivi saattaa joskus kavioita putsatessa innostua ihmisläheisyydestä, ja alkaa hiukan nojata hoitajaan. Varusteet menevät päälle helposti, mutta saatuaan varusteet päällensä, Viivi menisi samantien ulos karsinasta, joten varusteiden laittajan täytyy olla varuillaan ettei tamma yritä jyrätä tietään karsinasta ulos. Rapsutuksia ja taputuksia Viivi rakastaa, ja niitä pitäisi sen mielestä olla antamassa vähän väliä.

Ratsastaessa Viivi ratsastaa melko reippaasti, mutta raippaa saa aina silloin tällöin käyttää saadakseen sen kulkemaan hieman paremmin. Apuja Viivi kuuntelee yleensä ihan hyvin,mutta kannattaa antaa mahdollisimman selkeät avut, sillä Viivi ei aina ihan täysin ymmärrä jos avut ovat epäselviä. Viivi on kouluun painottuva, joskin kaikkein vaikeimmat koulukuviot eivät suju. He A-tason liikkeet sujuvat kuitenkin siististi ja huolellisesti, ja Viivi ymmärtää yleensä keskittyä harjoituksiin. Viivi hyppää kyllä hieman esteitäkin, mutta se ei ilmeisesti ole sisäistänyt esteiden hypyn tarkoitusta, ja kaikki vähän pienemmät esteet se vain juoksee läpi. Maastossa Viivin kanssa ratsastaessa kannattaa aina olla joku toinen ratsukko kaverina jolloin Viivi kulkee reippaammin ja kuuntelee apuja paremmin, maastossa kun se saattaa välillä saada päähänsä ettei sitä huvitakaan tehdä muuta kuin vain kävellä hitaasti. Viivi on kuitenkin erittäin maastovarma, se ei säiky kovinkaan helposti.

Tarhassa Viivi seurailee yhtä tiettyä hevosta, ja viettää niiden kanssa aikansa. Yleensä kaksikko keskittyy lepäilyyn ja mahdollisen ruohikon tuhoamiseen, mutta satunnaisesti ne viettävät hurjia laukkailutuokioita ympäri tarhaa. Viivi menee tarhaan mielellään, ja yleensä se antaa kiltisti ottaa kiinni. Toisinaan se alkaa känkkäränkkäilemään poishaettaessa, mutta leipäpalalla sen saa melko helposti houkuteltua ja otettua kiinni.

Viivin lastaus traileriin voi olla iso urakka, riippuu ihan päivästä. Toisinaan se menee helposti traileriin, ja joskus se ei millään suostuisi menemään sisään. Valitettavasti huonoja päiviä on enemmän, ja Viivin raahaminen traileriin voi kestää montakin tuntia. Usein kisapaikalla alkaa hermostus kohota kun neiti ei millään suostuisi menemään traileriin.

Kisapaikalla kaikki ihmis- ja hevosvilinä saa Viivin hiukan hermostumaan ja kuumenemaan, ja lämmittely voikin olla hiukan vauhdikasta. Onneksi Viivin saa rauhoittumaan melko helposti, joten kisaradalla se ei enää ole niin vauhtia täynnä.

Viivin kanssa on mukava puuhailla, ja yleisesti se käyttäytyy hyvin. Yhteinen onnistuminen on aina iloinen tapahtuma, mutta yhdessä osaamme myös oppia virheistämme.

» SUKUTAULU

I Nerian Komu YLA2, KRJ III
II LD Virne III Keijun Rentukka
IIE ERK Vallaton Viivi
IE PL Uraanitar
IEI PL Luvattu Tuike
IEE Kuujärven Kannel
E EL Valottaren Ainoa YLA1, KRJ-IV EI Viljamäen Sälisteri EII Liinun Kaamos-Hurmuri
EIE V.L. Lentoliina
EE Kuunsillan Peikkotyttö EEI Tuohimäen Tuima Tuuli
EEE Ch Unelman Päivänkakkara


» KUVAGALLERIA


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

» JÄLKELÄISET

s. 20.08.2006 o. Tuikin Sotapäällikkö (i. Humun Wilhelm)
s. 19.11.2006 t. Tuikin Tinka (i. Kauhukakara DL)
s. 27.02.2007 o. VIR MVA Ch Tuikin Roihu KTK-III, KRJ-II (i. Haperon Tihku)
s. 03.09.2007 t. Tuikin Tiuhti (i. Nokikylän Erik)


» ARVOSTELUT

Komea, hyvä rakenteinen hevonen. Kauniin värinen, runsas harja sekä häntä. Sopusuhtainen pää, rehellisen näköinen. Karva on hyvin hoidetun näköinen, ei myöskään takakorkeutta eikä etupainoisuutta. Hieno kaikinpuolin!
Arvosteli: Sanni

Kauniin värinen, upea hevonen. Lihasta saisi olla enemmän sekä edessä että takana. Seisoo paino voimakkaasti etujaloilla, toivoisimme takajalkoja enemmän rungon alle. Hyvin hoidettu. Kaunis, kuivahko pää. Säkä saisi olla hieman erottuvampi, kaula melko paksu, voisi liittyä lapoihin kevyemmin. Kaviot voisivat olla parempikuntoiset. Hyvät mittasuhteet. Rotuleima hyvä.
Arvosteli: Tibby & Carmen

Hieno hevonen. Hyvin sopusuhtainen pää ja runko. Lautanen melko pyöreä, häntä kiinnittynyt hieman alas. Kuivat, hyvät ja kapeat jalat. Kaula kiinnittynyt hyvin ja se on melko lyhyt ja paksu. Suora ja hyvän muotoinen pää. Oikein hieno tamma.
Arvosteli: Cery

Oikein kaunis tamma. Väriltään vähän harvinaisempi, ja sen takia tamma jää hyvin mieleen. Rotu- ja suokupuolileimat ovat hyvät, eikä niistä voi kiistellä. Etujalat vähän oudon ohuet, niihin paksuutta olisi kiva saada vähän lisää. Pää on tammalla hyvin kaunis, ja merkki korostaa hienosti tamman kaunista päätä. Silmät näyttävät eloisilta. Oiekin kaunis tamma kaikenkaikkiaan.
Arvosteli: tsihu.

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!