~ Esittely

Tallirakennukset

Virtuaalitalli Dein vuonna 2003 rakennettu päätallirakennus ja vuonna 2006 rakennettu (laajennettu v. 2008) "pikkutalli" ovat uusia, mutta silti kotoisia. Ne ovat pinta-alaltaan melko avaria, ja valoa tulee tallien useista ikkunoista tehden talleista valoisia. Molempien tallien uutuudesta huolimatta niistä on tehty ulkoapäin vanhahtavan näköisiä ja maisemaan sopivia. Ne on maalattu vanhaan tyyliin punaisella ja valkoisella.

Päätallissa on 30 tilavaa (3,5m x 4m) karsinaa, äskettäin paljon laajennetussa "pikkutallissa" on itseasiassa päätallia enemmän karsinoita, 32 kappaletta. Karsinoissa käytämme kuivikkeena puupohjaisia kuivikkeita, pääasiassa kutteria. Karsinoiden väliseinät ovat puuta. Ruoka- ja juomakupit on sijoitettu karsinoiden käytävänpuoleiselle seinälle n. 90cm korkeuteen (shetlanninponeilla n. 50cm korkeuteen). Varsomiskarsinoita talleissa on yhteensä 3, päätallissa on yksi ja pikkutallissa kaksi. Varsomiskarsinat ovat kooltaan tallin muita karsinoita hieman suurempia (4m x 4,5m).

Tallien kiviset käytävät ovat leveydeltään keskimäärin 2,7 metriä. Käytävillä ei yleensä säilytetä mitään ylimääräisiä tavaroita, vaan ne pyritään pitämään mahdollisimman siisteinä. Lattioita harjaava tallityttö on siis tallissa tuttu näky. Näiden lisäksi tallin käytäviltä löytyy kaksi ja pikkutallista yksi pesupaikka (3m x 3m), jotka on ilmastoitu. Pesupaikalla on tarvittavat sienet, ämpärit ja letkut.

Päätallin oleskelutila on suunniteltu lepäämistä varten, siellä löytyy sohva, pöytä ja tuoleja, joiden ääressä voi hetkeksi rauhoittua. Oleskeluhuoneessa on myös mikro ja pieni jääkaappi, sekä kaappi erilaisille tarvikkeille. Tallin siisti WC löytyy tallin pihapiirissä olevasta varastorakennuksesta, joka on talvisin lämmitetty.

Kummassakin tallissa on oma satulahuone. Satulahuoneesta löytyy satulat, suitset ja hevosten hoitotarvikkeet. Jokaiselle hevoselle on oma lokeronsa isosta kaapista, jossa säilytetään juuri sen hevosen tarvikkeet, eivätkä ne yleensä mene sekaisin, kunhan hoitajat muistavat palauttaa tarvikkeet oikeaan lokeroon. Rehuvarasto löytyy päätallista, ja se on vaatimusten mukaisesti viileä, kuiva ja hyvin ilmastoitu.

Päätallin yhdeltä seinältä löytyy myös ilmoitustaulu, josta voi lukea uusimmat tapahtumat tai kisakutsut. Ilmoitustaululla on myös käyttäytymisohjeet, jotka kaikki tallilla kävijät joutuvat hyväksymään. Ohjeet takaavat kaikille mukavan tallikokemuksen.

Päätalli
"Pikkutalli"
Tallialuetta


Tarhat

Dein ympärysalueet ovat suuret, joten myös tarhat ovat laajat. Tarhat on aidattu kestävillä valkoiseksi maalatuilla tai maalaamattomilla puuaidoilla, jotka on kiinnitetty tukevasti maahan metalliosilla. Suuren kokonsa takia tarhoihin on yleensä laitettu useampi hevonen samaan aikaan, hevosten määrän riippuen tarhan koosta. Tilaa riittää kuitenkin kaikille. Lisäksi tallin alueeseen kuuluu useampi laidunalue, joihin hevoset päästetään lomalle kesäisin.

Laukkailua tarhassa
Laidunta
Laidunta


Pihapiiri

Dein pihapiiristä löytyy tallirakennusten ja tarhojen lisäksi omistajan asuintalo, ratsastuskenttä ja -maneesi, varastorakennus sekä pieni leikkipaikka hiekkalaatikoineen lapsivieraille. Koko piha on hiekkapohjainen. Tallin pihapiiristä on rajattu pieni osa parkkipaikaksi, joka on kuitenkin hieman ahdas, joten varovaisuutta tarvitaan varsinkin trailereita kuskattaessa.

Tallin valaistu ratsastuskenttä on hiekkapohjainen ja aidattu. Se on kooltaan 30m x 60m. Kentälle mahtuu helposti parikin ratsukkoa kerrallaan, mutta on hyvä ottaa huomioon toisten tilantarve ratsastaessa. Deillä on myös oma hiekkapohjainen maneesi, kooltaan 25m x 40m. Maneesissa on pari ikkunaa, jotka tuovat sisälle luonnonvaloa, mutta esim. talvisin ja iltaisin maneesi on valaistu lampuin. Maneesissa on myös on pieni katsomo tapahtumia varten.

Tallin kenttä
Tallin maneesi
Maastoesteitä


Ympäristö

Dei sijaitsee mukavalla paikalla maaseudulla, josta ei kuitenkaan ole pitkä matka kaupunkiin. Ympäröivä maisema on kaunista maaseutumaisemaa, peltoja ja hiekkateitä. Lähiympäristön hienoihin lehtimetsiin lähtee tallin pihasta maastoreitit, jotka on merkattu selkeästi Ratsastustie-/Ridväg-merkeillä talkoovoimilla syksyllä 2007 yhdessä muiden lähitallien kanssa. Myös muutama maastoeste rakennettiin samoissa talkoissa.

Alueen ilmasto on leuto, mutta sateita saadaan melko harvoin. Hevoset voivatkin ilmaston takia olla suuren osan vuodesta ulkona, sillä pakkasetkaan eivät nouse yli kymmenen asteen. Talvisin ympäristö peittyy hentoon lumipeitteeseen, joka antaa oman säväyksensä maastoretkiin.

Lähiympäristön peltoja
Ratsastusreitti
Ratsastusreitti


Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!