VIRTUAALIHEVONEN
Electric Witchland SIN
VIR MVA Ch


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Electric Witchland SIN  » Väri:  Ruunikko
 » Lempinimi:  Wilma  » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  13.1.2008  » Kasvattaja:  Evergrey
 » Ikääntyminen:  Ikä 50 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  94cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko

~ Luonne

Wilma on rauhallinen poni, joka nauttii kiireettömyydestä, tamma ei turhasta sähellyksestä yhtään välitä. Hyvällä päällä oleva Wilma saattaa ärsyyntyä ja turhautua helposti jos sen ympärillä touhotetaan isolla joukolla ja vauhdilla. Wilman katseessa tuntuu myös olevan jotain syvällisempää kuin muilla hevosilla, joka antaa sen kanssa touhuilulle omanlaisensa leiman.

Hoitaessa Wilmaa kannattaa varata aikaa, sillä hosuen ja vähän sinnepäin tehdyt harjan vedot saavat sen kaviot steppailemaan karsinassa edestakaisin, ja muutenkin huolellisuus on kaiken a ja o. Suurin osa hoitotoimenpiteistä sujuu helposti, tosin hiukan hermostuneena Wilma ikään kuin aristelee takajalkojaan joka vaikeuttaa hieman niiden harjausta ja kavioiden puhdistusta. Varusteiden laitto on Wilman kokoisen ponin kanssa helppoa varsinkin kun Wilma ottaa varusteet melko mielellään vastaan. Pesusta Wilma ei varsinaisesti tunnu nauttivan, se aristaa aina säikähdyksen omaisesti ensimmäistä vesikosketusta, mutta pesun edetessä se ei enää ole moksiskaan. Wilma käyttäytyy tallissa hienosti, se ei pidä mitään ylimääräistä meteliä, mutta tammasta itsestään aistii tietyn varovaisuuden jos muut (ihmiset tai hevoset) ravaavat käytävillä jatkuvasti edes takaisin.

Wilman liikutus tapahtuu yleensä erilaisten valjakkoharjoitusten muodossa, mutta myös ratsukoulutukseen on jonkin verran panostettu. Vähän hankalammatkin koulujutut sujuvat pahempia mukisematta ja pieniä esteitä se hyppii mielellään. Vaunun peräänsä saadessaan Wilma innostuu, mutta vauhti on aina ajajan hallinnassa, eikä ponikaan täyttä vauhtia edes yritä kaahottaa. Wilma tottelee apuja hyvin, ja siten varsinkin tarkkuuskokeen ja siihen valmentavat harjoitukset kotikentällä sujuvat nätisti ilman turhaa sähellystä.

Wilma nauttii todella paljon ulkoilmasta, kovimpia talvipakkasia ja kauheimpia kaatosateita lukuunottamatta. Tarhaan ja ylipäätänsä ulos mennään siis vauhdilla ja ulkoa ei millään tultaisi takaisin sisälle. Tami saattaa juoksuttaa tarhasta poishakijaa monta minuuttia ennen kuin se antaa edes pienen mahdollisuuden hakijan lähestyä sitä. Kun sen on saanut kiinni, se kävelee taluttajan vierellä kiltisti takaisin tallin ovelle asti, jossa se usein alkaa uudestaan venkoilemaan. Kunnon otteilla Wilman saa kuitenkin kyllä helposti "raahattua" sisälle, ja kun se kerran on ovesta sisälle astunut, niin karsinaan mennään ilman mitään ongelmia.

Julkisilla paikoilla Wilma käyttäytyy oikein edustavasti ja käyttäytyy hyvin. Wilman kanssa on ilo liikkua vähän isommisakin tapahtumissa sillä vaikka se tutkii maailmaa hyvin innokkaasti, se pitää itsestään tietyn välin muihin hevosiin. Oman tallin tiettyjen ponien kanssa se kuitenkin viihtyy yhdessä niin julkisella paikalla. Tamin kanssa onkin ilo lähteä pitkällekin kisamatkalle, kun tietää sen käyttäytyvän hyvin. Kisoissa ainoastaan mahdollinen kiire voi hermostuttaa Wilmaa, mutta toistaiseksi ei se hermostuneisuus ole paljoa vaikuttanut itse kisasuoritukseen.

~ Sukutaulu

I CW Malibu Monsoon
VIR MVA Ch, KTK-I
II CW Sandbar Sleeper
VIR MVA Ch, KTK-II
III Mira's Tattari's Zorro boy
IIE Shambles Ray of Sunshine
VIR MVA Ch, KTK-III
IE Liinun Adalmiina IEI Liinun Celebrant
KTK-III
IEE Brightonwood Roanna
E CW Electric Ladyland EI Harmaanaaman Darth Maul EII Angel's Wicked Game
VIR MVA Ch, KTK-III
EIE Rivulet's Taste of Honey
EE CW Uptown Gold
Ch
EEI CW Balmyard
YLA1
EEE Tuohimäen Eveliina
Ch, VVJ-II

~ Jälkeläiset

02.03.2009 o. King of Swing Dei (e. Ace v.d. Jam)Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!