In our loving memoriam:


VIRTUAALIHEVONEN
Blackmailer Dei
VIR MVA Ch, KTK-I


s. 6.7.2006 - k. 4.12.2011 18-vuotiaanaSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: Blackmailer Dei  » Väri:  Rautiaanpäistärikko
 » Lempinimi:  Laku » Merkit:  Tähti
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  6.7.2006  » Kasvattaja:  Virtuaalitalli Dei
 » Ikä:   10 vuotta (Täytti 4v 27.7.2006)  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  100cm  » Koulutus:  Noviisi ponivaljakko

~ Palkinnot

» KANTAKIRJALAUSUNTO
23 + 18 + 21 + 19 = 81p KTK-I
- alakaulainen
- ryhdikäs
- erinomaiset leimat
- hyvät jalka-asennot
- sopusuhtainen

~ Luonne

Varsana Laku oli äärimmäisen menohaluinen ja itsenäinen, kaikki kalliot ja kukkulat tuli päästä tutkimaan heti kun jalat vain kantoivat. Emän suojiin Laku palasi vain säikähtäessään, muuten pikkuvarsa leikki urheaa tutkimusmatkailijaa koluten tarhat ja laitumet viimeistä nurkkaa myöten. Karkuretkillekin se pääsi pari kertaa lähtemään. Nykyisin Lakun menohalut ovat iän karttuessa hieman tasaantuneet ja se on luonteeltaan useimmiten yhteistyöhaluinen ja innokas, eikä ori juuri turhia murjottele. Pientä orimaisuutta Lakusta toki löytyy, mutta elämä sen kanssa on melko tasaista.

Hoitaessa Laku on jo useimmiten täysin kyllästynyt karsinassa oleskeluun ja olisi halukas jo pääsemään pois sisältä. Sen takia ori onkin helposti äärimmäisen malttamaton eikä pysyisi paikallaan juuri ollenkaan, ellei sitä olisi sidottu kiinni (mikä on hyvin suositeltavaa Lakun kohdalla ellei halua juosta karanneen orin perässä ympäri tallialuetta). Varsinkin jos hoito kestää hiemankaan pidempään alkaa Laku osoittaa levottomuuden merkkejä steppailemalla ja tönimällä turvallaan hoitajaa. Itse hoitotoimenpiteet eivät aiheuta ongelmia, Laku nostaa jalat kiltisti ja antaa harjata vaikka juuriharjalla korvakarvat kunhan vain kaikki sujuu mahdollisimman nopeasti. Huonoina päivinä ori voi harjattaessa yrittää näykkäistä, mutta kiinni ollessaan ne jäävät lähinnä vain yrityksiksi. Lakun valjastaminen voi joskus olla pientä taistelemista. Varsinkin ulkoilmassa valjastettaessa Lakulle tarvitaan pahimmassa tapauksessa kaksi ihmistä pitämään oria paikallaan ja toiset kaksi asettamaan orin kärryn jatkoksi, muuten poni painelisi jo jossakin tammatarhojen luona. Ilkeyttään ei Laku näytöstä aiheuta, sen menohalut vaan kasvavat ja se haluaisi olla jo puuhailemassa muuta.

Ajaessa Lakun yhteistyökyky pääsee loistoonsa, se on nöyrä ja kuuliainen ajettava, joka odottaa ja noudattaa ajajan käskyjä tarkalleen. Lakun huonoja puolia on sen innostuminen, ori herkästi intoutuu niin paljon, että meno on melkoisen vauhdikasta. Vauhdin hurmassakaan Laku ei unohda kuunnella ajajan käskyjä, mutta se saattaa suorittaa ne hieman hätiköiden, mikä varsinkin tarkkuuskokeessa aiheuttaa harmittavia virheitä. Kouluosuudella ori on parhaimmillaan, sen kanssa on helppo kotonakin treenata ja hioa ohjelmia kerrasta toiseen, ori ei niihin tunnu kyllästyvän.

Laku on yhä edelleen itsenäinen ori, joka ei roiku muissa poneissa kiinni. Se tulee kyllä toimeen useimpien tarha- ja laidunkavereidensa kanssa, mutta yleensä se viihtyy omissa oloissaan. Joskus Laku kyllä intoutuu riehumaan muiden tavoin, useammin sen löytää tuijottelemasta maailman menoa. Sateella Laku on hyvin surkea näky tarhassa, se tuntuu inhoavan kastumista. Sadeloimenkaan kanssa se ei näytä ikinä tyytyväisellä, vaan luo katseita tallin suuntaan: "Tulkaa hakemaan minut täältä pois!" Laku on itsenäisyydestään huolimatta hyvin ihmisrakas ja kerjää rapsutuksia usein. Se ei ole siltikään samalla tavalla riippuvainen ihmisistä kuin jotkut tallin ponit, Laku osaa elää ilman jatkuvaa ihmiskontaktia.

~ Sukutaulu

I Cecam Tyson
VIR MVA Ch, KTK-III
II Evan GBR III Riverside Montana
IIE Rhianna Red GBR e
IE Phittacope Philomena IEI Mayor v.d. Auchlochan
IEE Redwing of Earlshall
E Eventil
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
EI Ingor of Yavetil
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
EII Aegnor Ar-Feiniel
EIE Saga of Yavetil
EE Meyton Victoria GBR
Ch, VVJ-I
EEI Marshwood Spitfire
EEE Pricilla of Meyton

~ Sukuselvitys

Riverside Montana oli melkein kokonaan tuntematon ratsushetlanninponi, jonka omistaja ei juuri jaksanut oriin panostaa, vaikkakin sitä käytettiin muutamalle lähialueen tammoille. Rhianna Red GBR puolestaan oli kuulemma luonteeltaan rauhallinen ja kiltti tamma, joka ei ongelmia käsittelyssään aiheuttanut. Tamma on kuvien perusteella ainakin ollut kuvankaunis, joten ei ihmekään, että se napsi elämänsä aikana useammankin näyttelysijoituksen. Lisäksi tamma menestyi helpoissa kouluratsastusluokissa niissä muutamassa kilpailussa, johon se osallistui.

Mayor v.d. Auchlochan oli yksi Iso-Britannian arvostetuimpia jalostusoreja. Vaikka ori ei itse kilpailuissa menestynytkään, sen jälkeläisistä moni on sijoittunut erityisesti valjakkokilpailuissa jopa ulkomailla kisatessaankin. Ori tunnettiin ihmisystävällisenä sekä kilttinä. Ori menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa. Redwing of Earlshall oli aivan tavallinen tamma, joka eli pullaponin elämää reilun parikymmentä vuotta ennen kuin nukkui pois vanhuuttaan.

Aegnor Ar-Feiniel on edelleen yksi Ar-Feinielin shetlanninponisiittolan suurimmista ylpeyksistä, se voitti urallaan lukemattomia kilpailuja niin koulussa kuin esteessäkin. Lisäksi ori niitti mainetta niin ulkomuodollaan kuin tulisella luonteellaankin. Oria käytettiin hyvin runsaasti jalostukseen orin omistaneen siittola Yavetilissa. Saga of Yavetil oli Yavetil-siittolan omia kasvatteja ja yksi siittolan kantatammoista myöhemmässä jalostustoiminnassa. Se oli kaunis tummanruunikko tamma, joka kilpaili vain harvakseltaan kouluratsastuksessa.

Marshwood Spitfire menestyi hyvin näyttelyissä ja kouluradoilla, se voitti Worchesterin alueen shetlanninponien koulumestaruuden peräti kahdesti. Orilla on menestystilillään myös champion-orin titteleitä useampi ja se jätti jälkeensä reilu kymmenen jälkeläistä. Pricilla of Meyton oli myös menestynyt näyttelytamma, joka kilpaili myös valjakkoajossa. Tämä poni oli Hampleyn piirin valjakkomestari vuonna 2005. Tamman jälkeläisistä kolme on palkittu näyttelyissä ensimmäisellä palkinnolla.

~ Jälkeläiset

s. 31.10.2005 t. Fun's Yoda (e. CW Sorta Fairytale)
s. 29.05.2010 t. Beata FK (e. Peaches Dei)
s. 01.06.2010 t. Edenelle Blair (e. Edenelle Serena)
s. 01.08.2010 t. Edenelle Copy This! (e. Snap! WU)
s. 16.09.2010 t. Dark Poet Dei (e. Caldwell Ofelia)
s. 16.05.2011 t. Colour Me Red Dei (e. Vuvuzela Dei)
s. 10.06.2011 t. Black Veil Dei (e. Siobhan Dei)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!