VIRTUAALIHEVONEN
CW Malibu Monsoon
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1Kuvat ©KK. Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~ Perustiedot

 » Virallinen nimi: CW Malibu Monsuun  » Väri:  Ruunikko
 » Lempinimi:  Monsteri, Hiiviö » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Ori  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  08.06.2007  » Kasvattaja:  Ceridwyn
 » Ikääntyminen:  Ikä 80 irl päivää = 1 virt. vuosi  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  96cm  » Koulutus:  Noviisi ponivaljakko

~ Palkinnot

» KANTAKIRJALAUSUNTO
19 + 23 + 18 + 20 = 80p. KTK-I
- Kaunis
- Sopusuhtainen
- Hyvä rotutyyppi
- Orileimaa saisi olla enemmän
- Ryhdikäs.

» YLEISLAATUARVOSTELU
Rakenne: 35p
Kuvaus: 33p
Suku ja jälkeläiset: 36p
Kilpailumenestys: 35p
YHTEENSÄ: 139p YLA1

~ Luonne

Monsteri oli entisessä kodissaan koko tallin pääjehu ja sillä oli pieniä sopeutumisvaikeuksia Dein orilaumaan. Alun pienen kiukuttelun jälkeen tämä kuvankaunis ori on taas se äärimmäisen hyväkäytöksinen ja malliesimerkki hyväluonteisesta ponista, mihin sitä ostaessani ihastuin. Monsterin lempinimi ei todellakaan kuvaa sen luonnetta, se on harvinaisen selväpäinen ori.

Hoitaessa Monsteri on parasta laittaa kiinni käytävälle karsinan sijaan. Karsinassa ori on hieman levoton eikä malta seistä paikallaan kun taas käytävällä hoidettaessa Monsteri seisoo rauhallisesti ilman turhia steppailuja. Hoitaja saa rauhassa touhuilla orin tuijotellessa kärsivällisenä muun tallin hyörinää häiriintymättä juuri mistään. Harjaamisesta ori nauttii erityisesti, varsinkin kumisualla rapsutellessa Monsterin ilme muuttuu hyvin pehmeäksi. Joskus jos Monsteri on vajonnut täysin omiin maailmoihinsa, saattaa se vähän hätkähtää kun on aika putsata kaviot. Se nostaa jalat silti kiltisti ja jaksaa pitää ne ylhäällä ilman turhia venkoiluja. Pesupaikalla Monsteri innostuu veden lorinasta. Itse pesuvaiheessa se voi näyttää vähän hapanta naamaa, mutta kun Monsteri pääsee loiskimaan kavioidensa kanssa vettä, on innostuneen orin pesijä vaarassa kastua itse. Monsterin varustaminen niin ratsastuskamppeisiin kuin valjakon peräänkään ei ole mikään ongelma; Monsteri on varsinainen "varusteet vain selkään ja valmiina menoon"-poni.

Monsteri on loistava poni niin kouluratsuna kuin valjakkoponinakin. Se suhtautuu kumpaankin hyvin vakavasti, harvemmin tätä oria näkee hulluttelemassa. Monsterin pää pysyy kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa, se ei säikähtele metsien jäniksiä tai kuulutuksia kilpailuissa. Vaikka Monsteri onkin taidokas, se ei anna juuri mitään ilmaiseksi vaan siltä täytyy osata pyytää juuri oikeat asiat oikealla tavalla. Monsterin kanssa työskentely helpottuu kyllä huomattavasti kun on päässyt mukaan orin ajatusmaailmaan, sen jälkeen sen toimivuus on heti huimasti eri tasolla. Monsteri kulkee kuitenkin kaikin puolin kauniisti ja se pysyy tilanteessa kuin tilanteessa hyvin käsissä. Kouluratsastuksessa Monsteri osaa kyllä suorittaa hyvin helpot koululiikkeet taidokkaasti, on se parhaimmillaan valjakkoajossa. Vaikka valjakossakaan orin kanssa ei kilpailla vaikeimmissa luokissa, on sen helppojen luokkien suoritusta ilo katsella niin keskittyneisyyden, yhteistyökyvyn kuin innokkuudenkin takia.

Tallin muiden ponien kanssa Monsteri on vähitellen ystävystynyt. Vaikka se ei vielä olekaan löytänyt sydänystävää muiden orien joukosta, viihtyy se muutaman orin porukassa mielellään tarhassa ja laitumella. Monsteri osallistuu mielellään erilaisiin yhteisiin puuhailuihin, tosin muutamalta orien suorittamalta karkureissulta se on ihme kyllä jättäytynyt pois; muiden painellessa pitkin pihoja Monsteri jäi tyytyväisenä tarhaan odottelemaan muiden paluuta. Tammoja kohtaan Monsteri on erityisen suojeleva tallin ulkopuolella, kisapaikoilla se on ensimmäisenä huolehtimassa ettei kukaan tammoista ole harhautunut turhan kauas.

Traileriin Monsteri kävelee rauhallisin mielin, tosin se on hieman jännittynyt jos se joutuu menemään traileriin ensimmäisenä. Helpompaa onkin, että ensin vie jonkun toisen traikkuun, jonka jälkeen Monsteri melkein kipittää itse sisään. Matkustajana Monsteri on hyvin kiltti, se ei metelöi turhaan tai järjestä pitkälläkään matkalla mitään show'ta vaan keskittyy syömään heinäverkon sisältöä ja odottamaan poispääsyä.

~ Sukutaulu

  I CW Sandbar Sleeper
VIR MVA Ch, KTK-II
  II Mira's Tattari's Zorro Boy   III Timperilan Tattari
Ch, KTK-III
  IIE Coctail's Love Affair
 ie. Shambles Ray of Sunshine
VIR MVA Ch, KTK-III
  IEI Toyhorse Lord Toffee
  IEE Kerswell Sunbeam
  E Liinun Adalmina
KTK-I
  EI Liinun Celebrant   EII S.W Amazing Asterix
  EIE Nellen Pikkuenkeli
  EE Brightonwood Roanna   EEI Austendale Percy
  EEE Brightonwood Rosanna

~ Jälkeläiset

06.07.2007 t. Charlotte LN (e. Muskot`s Jaybird)
03.07.2007 o. Revolt v. Ki (e. CW Simply Beautiful)
03.07.2007 t. Charlotte v.d. Jam (e. WF Lady Hawaii)
15.09.2007 t. Jaquelyn v.d. Jam (e. CRS Gabriella)
18.12.2007 t. Gungbacks Brida (e. Gungbacks Fina)
13.01.2008 t. Electric Witchland SIN (e. CW Electric Ladyland)
06.03.2008 t. Dalbacks Chanel (e. Deidre v. Skärd)
24.01.2009 t. Dear California Dei (e. CRS Penelope)
07.03.2009 t. Californian Cocoa Dei (e. Queen of Hearts Dei)
27.04.2009 o. Midnight Taboo Dei (e. Pink Harlequina Dei)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!