In our loving memoriam:VIRTUAALIHEVONEN - VH12-017-0020
Glowmoor Baron
Champion, KTK-II

s. 7.2.2009 - k. 15.9.2016Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI


 » Virallinen nimi: Glowmoor Baron  » Väri:  Tummanrautias
 » Lempinimi:  Paroni » Merkit:  -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra VRL-01057
 » Sukupuoli:  Ori  » Kasvattaja:  Glowmoor Ponies
 » Syntynyt:  7.2.2009  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  88cm  » Koulutus:  Vaikea ponivaljakko


~ Palkinnot

Ponikantakirja:

17 + 15 + 20 + 21 = 73p, KTK-II

Champion myönnetty 26.10.2014


~ Luonne

Loiskis. Ja taas kaatuu vesiämpäri, jonka hoitaja on puolihuolimattomasti jättänyt Paronin jalkojen ulottuville. Tämä shettisori ei jätä tilaisuutta leikkimiseen väliin, eikä se valitettavasti aina ymmärrä, mikä on ihmisten mielestä mukavaa touhuilua ja mikä aiheuttaa turhaa vaivaa. Paroni on ihmisläheinen ja leikkisä ori, joka ottaa jokaisesta hetkestä ilon irti. Paronia harvemmin näkee naama väärinpäin, toisin kuin sen hoitajaa, jota ori on taas onnistunut jekuttamaan. Ori ei ole ilkeä, mutta se on fiksu ja tietää, millaisilla tempuilla se saa ihmisestä reaktion aikaan.

Hoitaessa on Paroni on hyvä laittaa kiinni, vaikka sen hoitaminen onkin helppoa. Irti jäänyt ori kun saattaa ruveta leikkimään "tökkää hoitajaa turvalla"-leikkiä tai keksiä jotain muuta yhtä maata järisyttävän hauskaa, hoitotoimia viivyttävää puuhaa. Kun Paroni on kiinni, sen käsittely on vaivatonta ja nopeaa, harjaaminen sujuu viuh vaan ja kaviot nousee ylös. Jos välttämättä orin haluaa hoitaa sen ollessa vapaana, kannattaa katsoa mitä jättää sen ulottuville. Vaikka ori tottelee kieltäviä käskyjä eikä meinaa pahaa, saattaa tilaisuus tehdä varkaan ja vesiämpärit olla leviänä pitkin karsinaa tai ori keksiä juuri silloin rapsuttaa päätään hoitajaan.

Ajaessa Paronin keskittymiskyky on vertaansa vailla. Se on luotettava valjakkoponi, joka ei hötkyile turhista. Sen hyviin ominaisuuksiin kuuluu nimenomaan ajajan käskyjen totteleminen. Kärryt perässään Paroni tekee juuri mitä ohjaaja pyytää, tosin joskaan ei yhtään enempää. Jos orista haluaa saada kaiken irti, on myös kärryillä olijan oltava täysin kartalla mitä tapahtuu seuraavaksi, ilmaiseksi Paroni ei mitään anna, apujen tulee olla juuri eikä melkein kohdallaan. Vaikka muuten Paroni onkin jekkuiluun taipuvainen, se oppi kerrasta, ettei ajaessa kannata yrittää mitään ylimääräistä. Tarinaan liittyy ajoharjoitus, sininen pressu ja ankka, mutta sen lopputulemana oli orin kunnioituksenomainen (onneksi ei pelonsekainen) suhtautuminen ajoon ja sen jälkeen se onkin käyttäytynyt kärryjen kanssa moitteettomasti.

Paroni suhtautuu omaan laumaansa hyvin suojelevasti, etenkin jos se on kisareissuilla ainut tallin ori mukana. Orin mielestä sillä pitäisi jatkuvasti olla näköyhteys mukana olevaan omiin tammoihin ja helposti sen orimaisin puoli välkähtää esiin näissä tilanteissa. Huolehtiessaan ettei kukaan vieras ori pääse lähellekään omia tammoja Paroni osaa korskua ja steppailla kuin mahtavinkin puoliveriori. Onneksi se on tottelevainen tapaus ja pysyy taluttajan otteessa melkoisen helposti, ori vain koittaa näyttää kuka on juuri niiden tammojen pomo.


~ Sukutaulu

I Celestino vom Erlefeld II Céderic v.d. Gloedkamp III Calvin v.d. Gloedkamp
IIE Nymphe v.d. Gloedkamp
IE Isabel vom Erlefeld IEI Pinecourt's Gambler
IEE Beate vom Erlefeld
E Lönnbergs Inger EI Videström Rudolf EII Videström Moritz
EIE Videström Viola
EE Lönnbergs Ines EEI Lönnbergs Svante
EEE Lönnbergs Iris


~ Jälkeläiset

s. 22.04.2014 o. Milord Dei (e. Tinúviel Twitch)
s. 20.10.2014 o. Tigerblood Dei (e. Tigress Dei)
s. 03.11.2014 o. Bhuranbal (e. Myrtle v. Sevrus)
s. 14.01.2015 t. Black Dahlia Dei (e. Dryad Dei)
s. 20.01.2015 o. Beren Dei (e. Päivärinteen Serena)
s. 25.07.2016 t. Xia Dei (e. L.K. Ish Morticia)

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!