Tuikin Tinka KRJ-III
Kisakalenteri


Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

 »Virallinen nimi: Tuikin Tinka  »Väri:  Tummanpunarautias
 »Lempinimi:   Tinka »Merkit:   mm. katkonainen läsi, sukat
 »Rotu:   Suomehevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Tamma  »Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 »Syntynyt:  19.11.2006  »Kasvattaja:  Virtuaalitalli Dei
 »Ikä:   vuotta (30 irl päivää = 1 virt. vuosi)  »Painotus:   Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  152 cm  »Koulutus:   Ko: He A - Re: 80cm


»KRJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 31p.
Kilpailutulokset: 35p.
YHTEENSÄ: 66p., KRJ-III

» LUONNE

Tinka on perusluonteenpiirteiltään kiltti, mutta vähän hössö. Tamman ympärillä pitää olla vipinää, ja mikäli sitä ei ole, Tinka yrittää itse järjestää sitä. Hoitajalla voi joskus olla hiukan tukalaa, jos tamma päättää "viihdyttää" hoitajaa hiukan steppailemalla karsinassa edes takaisin. Terävällä komennolla se kuitenkin rauhoittuu, ja antaa hoitajan keskittyä tehtäviinsä. Perushoito sujuu hoitajalta yleensä nopeasti, ja ei peseminenkään juuri tuota vaikeuksia, Tinka pitää vedestä. Taluttaessa Tinka mielellään touhottaisi sinne sun tänne, mutta taluttajan komentaessa se rauhoittuu. Tarhaan Tinka menee vauhdilla, mutta pois tulo on joskus hieman ongelmallista, tamma kun mielellään viihtyisi ulkona hiukan pidempäänkin. Maanittelu kuitenkin auttaa tamman kiinni ottoon.

Ratsastuksesta ei puutu vauhtia, mutta joskus keskittyminen on Tinkalla hiukan hakusessa. Jos kentällä on samaan aikaan monta tuttua hevosta, Tinkan huomio kiinnittyy hevosiin ja esimerkiksi ratsaille nousu voi olla vähän hankalaa. Vaativa ratsastaja saa tammasta helposti hyvät puolet esiin, ja kaiken kohelluksen keskelläkin Tinka esittää hienojakin liikkeitä. Halutessaan se osaa kulkea kauniisti ja lähes virheettömästi. Kaikkein vaativimmat koulukuviot eivät suomenhevoselta onnistu, mutta Tinkan kanssa vähän helpompienkin tehtävien suorittaminen on nautittavaa. Tinka osaa työskennellä kunnolla, ja kunnolla keskittyessään se jättää ulkomaailman kokonaan huomiotta.

Tinka lastaaminen traileriin ei ole ongelma, eikä ulos tuleminenkaan. Joskus tosin ympäröivä maailma tuntuu kiinnostavammalta kuin pieneen koppiin käveleminen. Kisapaikkoja Tinka ei juuri aristele, tutkii hetken vain hölmistyneenä uutta ympäristöä. Kisapaikalla varusteiden laitto ei aina onnistu, hieman jännittynyt Tinka kun ei aina malttaisi pysyä paikallaan. Kisoissa suoritus voi olla hieman jännittynyt, riippu hieman päivästä, ilmapiiristä ja siitä saako ratsastaja rentoutettua tamman. Tinka vaistoaa varsinkin kisoissa ratsastajan mielialan, onnistuneen suorituksen jälkeen yleensä niin ratsastaja kuin ratsukin näyttävät perin tyytyväisiltä.

» SUKUTAULU

I Kauhukakara DL
II SSU Ainutlaatuinen Kirous III Noon Ainutuulen Herra
IIE Pilvimarjan Itse Neiti Kirous
IE Nefertarin Tanssiva Tiikeri IEI Taikakuun Rölli
IEE VM Höpöttäjä
E Wadelman Kreivitär
KTK-II, Champion
EI Nerian Komu
KRJ-III, YLA2
EII LD Virne
EIE PL uraanitar
EE EL Valottaren Ainoa
YLA1, KRJ-IV
EEI Viljamäen Sälisteri
EEE Kuunsillan Peikkotyttö


» JÄLKELÄISET

s. 01.07.2007 t. Tuikin Triinu (i. Haperon Tihku

Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!