ETUSIVU  |  ESITTELY  |  ORIT  |  TAMMAT  |  RUSSIT  |  KASVATUS  |  KILPAILUT  |  TIETOA |VIRTUAALIHEVONEN
CRS Penelope
VIR MVA Ch, KTK-III, VVJ-II, YLA2Sivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


KISAKALENTERI

~Perustiedot

 » Virallinen nimi: CRS Penelope  » Väri:  Tummanruunikko
 » Lempinimi:  Neppi, Neppari » Merkit:   -
 » Rotu:  Shetlanninponi » Omistaja:  Leandra
 » Sukupuoli:  Tamma  » Asuintalli:  Virtuaalitalli Dei
 » Syntynyt:  28.03.2004  » Kasvattaja:  Crossroad Stud
 » Ikä:  10 vuotta (täytti 4-v. 28.02.2005)  » Painotus:  Valjakkoajo
 » Säkäkorkeus:  102 cm  » Koulutus:  Vaativa ponivaljakko

~Palkinnot

VIR MVA Ch myönnetty 18.12.2007

» KANTAKIRJALAUSUNTO
19 + 17 + 16 + 13 = 65p. KTK-III
19p, 17p, 16p, 13p - Takakorkea
- Huono takaosa
- Lihakseton etuosa
- Hyvä rotuleima

» YLEISLAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 28p.
Kuvauspisteet: 29p.
Suku & Jälkeläiset: 39p.
Kisapisteet: 35p.
YHTEENSÄ: 131p., YLA2

» VVJ-LAATUARVOSTELU
Rakennepisteet: 17p.
Kisapisteet: 25p.
Vanhempien kilpailut: 10p.
Jälkeläisten kilpailut: 3p.
Lisäpisteet: 3p.
YHTEENSÄ: 58p., VVJ-II

~Luonne

Neppi on hyvin monipuolinen tamma, se voi esittää monologina suuren luonnevaihtelun skaalan. Siitä löytyy hiukan äksyjä puolia (karsinakäyttäytyminen), se osaa sählätä (hoitaminen), menovauhtia löytyy (valjakkoajo), se taitaa laiskottelun (tarhaus) ja onhan se myös hyvin lutuinen (rapsutusten ja makupalojen kerjäys).

Karsinan oven avautuessa tulija kohtaa usein korvat luimussa uhittelevan ponitamman, joka luulee selvästi liikoja itsestään. Tämä vaihe on kuitenkin Nepin kohdalla vain pieni sivuefekti, ja tamman saa selvästi iloisemman ilmeen kun sille vähän jutustelee rauhallisesti ja rapsuttelee hiukan. Kunhan korvat on kerran saatu pystyyn ei ponin kanssa karsinassa toiminta ole mitenkään vaikeaa. Hoitaessa Neppi ei millään pysyisi paikoillaan, sen tekisi mieli vaeltaa ympäri karsinaa vaikka riimu päässä ja narulla kiinni ollessa. Hoitajalla voi siis olla hiukan hommia kun siirtyy yliaktiivisen ponitamman perässä harja kädessä. Nepin sähellys ei aina lopu itsestään mutta pieni, tiukka komennus rauhoittaa sitä niin että hoitaminen sujuu hiukan paremmin. Kaviot tamma nostaa kiltisti, mutta se saattaa yrittää laskea niitä alas kesken kavioiden puhdistuksen.

Neppi on noussut noviisitasolta kisaamaan ponivaljakkoa vaativalla tasolla eikä syyttä. Se on suhteellisen mukautuvainen ajettava ja suurimman osan ajasta hyväntuulinen ja reipas. Joskus tosin Neppi voi heittäytyä hiukan itsepäiseksi ja pysähtyä kesken tehtävän, mutta selkeät ohjeet ja tiukka komennus tehoavat. Samojen tehtävien hiominen kerrasta toiseen ei aina ole tamman mieleen, ja sille pitää aina välillä muistaa antaa muitakin virikkeitä jotta se taas keskittyisi varsinaiseen harjoitukseen. Neppi pitää kovasta vauhdista, ja se kipittää mielellään ympäri kenttää ja lähimaastoja kuskin yrittäessä pysyä mukana vauhdissa. Vaikka Nepin vauhti onkin yleensä reipasta, se on varsinkin tarkkuusosuudella kuin kotonaan; Se suorittaa yleensä käännökset ja niiden vaatimat hidastukset tottelevaisesti. Muutenkin tarkkuuskokeen kekseliäät tehtävät näyttävät olevan tamman mieleen, suoritus kun on lähes joka kerta erilainen ja tehtävät vaihtelevia.

Nepin talutus ja kuljetus sujuvat ongelmattomasti, se kulkee kiltisti, joskin hiukan laiskasti taluttajan vierellä tarhaan, traileriin ja varmasti se kävelisi Amerikkaankin asti jos sinne oltaisiin matkalla. Trailerissa matkustus on tähän mennessä sujunut aina lähes ongelmitta, tosin aina Neppi on näyttänyt selkeästi iloisemmalta pois vaunusta päästessään. Uusissa paikoissa Neppi on aina aluksi hiukan säikky ja varuillaan, mutta tutun ihmisen antamat rapsutukset saavat luimukorvat hörölle.

Tarhassa Neppi vetäytyy hiukan erilleen muista samassa tarhassa olevista tammoista ja usein se vain seuraa vierestä muiden puuhia. Se tuntuu kuitenkin nauttivan siitä että ympärillä on muitakin poneja, silloin kun se on jostain syystä yksin tarhassa on sen ilme onneton. Nepillä ei ole tapana tervehtiä tarhan reunoilla norkoilevia ihmisiä. Hoitajankin lähestyessä se voi vilkaista tulijaa, mutta kipittää usein tarhan toiseen päähän jottei joutuisi pois ulkoa laiskottelemasta. Nepin sisälle vienti onkin pienimuotoinen projekti kun poni kipittää ympäri tarhaa hoitaja perässään. Pienellä houkuttelulla se kuitenkin luovuttaa ja tepastelee kiltisti sisälle.

~Sukutaulu

I Harmaanaaman Taste of Peach
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA1
 II Harmaanaaman Taste of Glamour
Champion
III Harmaanaaman Taste of Perfection
IIE Harmaanaaman Moonlight
KTK-III
IE Hunajakuun Pikkumyy IEI Liinun Attica
IEE Golden Daisy
E CW Melinda
Champion, KTK-III, YLA1, VVJ-II
EI Hubertuksen Pringless
VIR MVA Ch, KTK-II
EII Cornflower's Snow Pring
EIE Taikajoen Amppeeli
EE Claymoore Martha EEI Claymoore Aberlour
EEE Claymoore Arianne

~Jälkeläiset

s. 19.05.2008 o. Phobos Dei (i. Sparkeagle Dei)
s. 01.08.2008 t. La Divina Dei (i. Dante Dei)
s. 24.01.2009 t. Dear California Dei (i. CW Malibu Monsoon)
s. 06.05.2009 o. Decadence Dei (i. Flash's Cadence)
Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!